michalstw Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Witam Nie dawno stałem się szczęśliwym posiadaczem Megane 2 ph 1. Mam z autkiem następujący problem. Przy przyspieszaniu auto ściąga w prawo, jednakże zauważyłem ze zdarza się to również na prostej nawierzchni ze stałą prędkością. Auto przed zakupem miało do wymiany: opony, sprężyny tylne oraz tulejki tylnej belki. Te problemy zostały już zlikwidowane lecz na stacji diagnostycznej dowiedziałem się rownież ze mam do wymiany lewa tylną tulejkę wahacza przedniego oraz poduszkę silnika górną. Czy istnieje możliwość ze przez te dwa elementy auto ściąga w prawo? Czy po wymianie ich warto robić geometrie? Proszę o jakieś porady. Z góry dzięki za odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 5 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Przez poduszkę silnika Ci nie ściąga, ale przez tuleje wahacza to już na pewno (zwłaszcza jak jest duży luz). Jak już uporasz się z zawieszeniem, to koniecznie musisz zrobić geometrię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalstw Opublikowano 5 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2017 Diagnosta stwierdził ze luz na tulejce duży nie jest. Mechanik sprawdzał tulejki i twierdził ze on nie czujue luzu. Wyszedl on dopiero na szarpakach. Zrobię te tulejkę i zdam relacje czy coś się poprawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariusz847 Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Witam, Mam nadzieję że wymiana elementów zawieszenia rozwiąże Twój problem. Poniżej link do mojego tematu, który niestety nie skończył się happyendem. Moje auta nadal nie trzyma toru jazdy. Natomiast znajdziesz tam trochę porad co i jak sprawdzić gdyby problem dalej występował. Scenic II ściąga na prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 6 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2017 Zrobię te tulejkę i zdam relacje czy coś się poprawiło Tylko razem z geometrią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalstw Opublikowano 7 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 Autko odstawione do mechanika, ma zrobic tulejki i gemetrie Dodano: 07 lut 2017 - 18:49 Witam. Moj problem jednak się nie rozwiązał :( Auto zjeżdża z pasa lewego na prawy w mgnieniu oka. Tulejki zrobione i geometria również. Nie wiem co dalej robić z tym autem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 7 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2017 To może spróbuj przejechać się z kimś kto ma komputer diagnostyczny, najlepiej clipa i popatrzeć na dane rzeczywiste z czujników - może coś będzie widać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalstw Opublikowano 10 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 Poprzemieniam opony jutro i zobaczę co się będzie dziać. Dodano: 10 lut 2017 - 19:36 Panowie sytuacja taka: zmieniłem kola na stare prawie łyse: i autko jeździ prosto. Postanowiłem wiec kupić nowe opony: jest lepiej ale nie idealnie, przy większych prędkościach ściąga a w prawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 10 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2017 To jeśli masz te stare łyse jeszcze na felgach to załóż je jeszcze raz ale zamieniaj stronami. Masz pewność że koła z nowymi oponami masz idealnie wyważone, felgi są prościutkie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalstw Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Zamieniłem kola z lewego na prawe i jest troszkę lepiej : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi