peruka Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Witam przeczytałem już chyba wszystko i dalej nie wiem nic. Wczoraj chcąc odjechać spod sklepu Moja Renata złamała mi serce :( Kilka razy kręcona i nie może zagadać. Po kilku próbach odpalenia na pych, a później na lince cisza, Renata nie żyje. Pod domem zaświtało mi w głowie, że zawsze mrugała czerwona lampka od immo, a teraz już nie nawet światło przy lusterku ściemniało się po zamknięciu drzwi jednak teraz gaśnie bardzo szybko. Bezpiecznik od immobilajzera - OK, z podsufitki nic nie cieknie, akumulator odłączony na ok. 30 min. Ma ktoś jakiś pomysł co może być przyczyną tej usterki ? Autko z 2000 roku, 1.6 benzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelosek Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Jeżeli po włączeniu zapłonu dioda od immo mruga jak szalona to prosta sprawa. Trzeba naprawić immo lub go usunąć. W mojej megi też był ten problem, ale u elektryka usunąłem immo i kłopot z głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Dokładnie problem z immo. Polecam usunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Najprowdopodobniej do wymiany UCH. Trzeba go wyciągnąć i sprawdzić czy nie zazieleniała z wilgoci płytka lub gniazda. U mnie wszystko działa oprócz światełka przy lusterku podczas otwierania z pilota i manualnego. Zbieram się do naprawy i nie mogę się zabrać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Na pewno sprawdziłeś wszystkie bezpieczniki? Wg. mnie poszedł bezpiecznik od zasilania UHC, oznaczony ALIM CONSO, czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peruka Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Przemo gdzie jest ulokowany ten bezpiecznik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 W skrzynce bezpieczników, w kabinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peruka Opublikowano 11 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 U mnie nie ma tak opisanego jest jakiś (ali uch) dolny rząd piąty od lewej . Po wypięciu zgasło światło w kabinie po ponownym podłączeniu zaświecił się + jakiś sygnał dzwiekowy. Dalej nie mruga dioda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxi7 Opublikowano 12 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2017 To właśnie jest ten bezpiecznik, po ponownym wpięciu jest taki sygnał dźwiękowy ale dioda powinna migać z regularnie dość spokojnie do momentu przekręcenia kluczyka w stacyjce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi