dreq02 Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 witam, brakuje mi w megance jednej rzeczy która akurat mi by się przydała. Jeżdżę sporo po mieście. Czy jest jakieś akcesorium które by ostrzegało sygnałem dźwiękowym, że należy hamować bo mogę wjechać w poprzedzający samochód? Coś na wzór aktywnego tempomatu, ale wiadomo, że mi samochodu nie do hamuje, sam sygnał dźwiękowy dużo by mi pomógł. Może być nawet osobne jak np videorejestrator. Akurat navi jest u góry więc może bym do niej doczepił a może w obudowę systemu visio jakoś wkomponować. O coś takiego: Teraz tak kminie system visio, to skoro wykrywa samochody znad przeciwka (światła długie wyłącza) to jaki byłby problem aby pikał gdy zbliżamy się za szybko do samochodu. Pewnie to byłby pikuś, ale nie bo po co to implementować. Fajne a drogie: http://allegro.pl/mobileye-660-asystent-kierowcy-gdansk-tvn-turbo-i6676464036.html#thumb/1 - tak było ciężko renault zrobić system. Większość jest ale nie to najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian_wifi Opublikowano 15 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2017 http://allegro.pl/wideorejestrator-kamera-sam-xiaomi-yi-dash-szary-i6693704182.html Cytuję: "Dzięki funkcji ADAS połączonej z alertami głosowymi kamera Yi Dash jest w stanie ostrzec Cię przed zbliżającym się zagrożeniem. Zaawansowany algorytm rozpoznawania obrazu umożliwia wykrycie nieplanowanego opuszczania pasa ruchu, czy zbyt małego dystansu między poprzedzającym Cię samochodem." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 16 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2017 patrzyłem, fajne ale zajmuje sporo miejsca na szybie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi