Adamerio Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Witam, tak jak w temacie mam problem z zamocowaniem osłony akumulatora w Megane II ph II 1.5 Dci, tak to wygląda na zdjęciach: Po założeniu osłony wszystko ładnie pasuje, otwór w lewym dolnym rogu jest ok, nie pasują dwa otwory na górze Otwory znajdują się mniej więcej w tych miejscach: W czym może tkwić problem? Brakuje mi jeszcze jakiegoś elementu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Może być tak że osłona może być od MII PHI a ty masz PHII, może być też tak że osłona jest od SCII (może a może nie, strzelam). Tak było w SCII że zmienili mocowanie i osłonę w międzyczasie produkcji samochodu i już nie bardzo pasowały do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 A jest opcja że Hatchack, Kombi i Sedan miały różne kształty tych osłon? Jakieś 2 miesiące temu miałem okazję przypasować osłonę z Megane II Kombi i tak samo nie pasowała w górne otwory, dolny w rogu był ok. nr części widoczny na odwrocie: 8200302466, po wpisanu w google wychodzi że jest z Megane II więc nie wiem co jest grane :blink: Myślałem też że może coś nie tak jest z elementem do którego przykręca się śruby - kupiłem ten element na allegro i przyszedł taki sam jaki mam zamontowany :unsure: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 17 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 Poszedłem sprawdzić jak jest u mnie. Mam ten sam nr pokrywy (tylko że w 1,6). Jak zobaczysz na zdjęciu u mnie jest inne mocowanie i po założeniu pokrywy pasuje pod otwory. Wg katalogu niby masz taką samą pokrywę (o tym samym nr), ale mocowanie (blachę) masz inną. Na trzecim obrazku masz mocowanie i jak zobaczysz występowały 2 rodzaje mocowań w zależności od nr fabrycznego. Może dlatego nie pasuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamerio Opublikowano 17 Lutego 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2017 ok, dzięki wielkie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi