Juras386 Opublikowano 4 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Wycieraczki szyby przedniej w Megane mają długość, lewa 600 mm , prawa 400 mm. Lewa mogła by szerzej czyścić szybę, zwłaszcza w górnej części. Wycieraczki z Laguny 3 mają długość, lewa 650 mm a prawa 400 mm. Wyglądają na identyczne, poza tym że lewa jest dłuższa. Przy ich zastosowaniu lewa zbierała by szybę po 2.5 cm więcej z każdej strony. Czy może ktoś stosował taka modyfikację? Będzie to działać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Juras386 Opublikowano 15 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2017 Zastosowałem lewą wycieraczkę od Laguny, dłuższa w sumie o 5 cm , znacznie lepiej zbiera szybę. Wymaga to tylko przestawienia ramienia tak aby w stanie spoczynku lewa była ciut wyżej niż prawa. Polecam modyfikację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverGTA Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 (edytowane) Cześć, Odświeżę nieco temat, bo wątek ciekawy a brakuje mi jednej informacji. Rozglądam się za wycieraczkami, ostatnio kupiłem Bosch Aerotwin (nie Eco) i przy powrocie czasami do szewskiej pasji doprowadza na tyle głośno trze (choć ma też lepsze dni) i w jednym punkcie niestety nie zbiera wszystkiego więc wątek 65cm wycieraczki jest super opcją. Pytanko - jak przestawić ramię? Czy wystarczy je lekko poluzować i przekręcić? A drugie w tym i do innych użytkowników czy oryginalna wycieraczka faktycznie ma = 60cm? Mam wrażenie, że poprzednie, na tyle dobrze ściągały wodę, że koło lusterka nie miałem zacieku jak teraz (akurat tam mam wideo rejestrator i taka niezebrana strużka irytuje). Niestety nie przyuważyłem co było poprzednio. Edytowane 20 Kwietnia 2023 przez SilverGTA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi