koors Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Witam, na wstępie muszę zaznaczyć, że jestem nowym użytkownikiem i to mój pierwszy post, więc proszę o wyrozumiałość. Mam następujący problem: kupiłem megankę 2 (2004 rok, 1.6 benzyna) we wrześniu tamtego roku, wszystko było ok, światła dzienne włączały się automatycznie przy włączeniu silnika, a po zmroku wyłączały i włączały mijania. Od jakiegoś jednak czasu włączają się tylko światła mijania, a ja nie mam pojęcia jak włączyć te do jazdy dziennej, co się mogło stać? Ktoś ma jakiś pomysł? Proszę o pomoc... Eliasz Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Ale te mijania włączają się po uruchomieniu silnika czy tylko po zmroku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koors Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Mijania automatycznie po uruchomieniu silnika, wcześniej włączały się te do jazdy dziennej, ale coś się pozmieniało. Edytowane 14 Marca 2017 przez koors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Manetka od świateł ustawiona na 0? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koors Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Zrób próbę czujnika światła i zobaczy czy będzie reagował jak zaświecisz w niego jakąś lampką oraz jak go całkiem zasłonisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Tak. A masz z boku manetki przycisk AUTO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koors Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Jeśli chodzi o taki okrągły przycisk z boku manetki to tak, ale on nie reaguje. Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Przycisk reaguje tylko jeśli stoimy lub poruszamy się z małą prędkością i trzeba go dłużej przytrzymać do 10/15sek. Ale jak byś miał to wyłączone to by po odpaleniu samochodu wcale się nie zapalały, czyli reagowały tylko na przekręcenie manetki na odpowiednią pozycję. Może coś się pokombinowało i może warto spróbować odpiąć na paręnaście minut akumulator, czasem pomaga z dziwnymi problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koors Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 A to nawet nie wiedziałem, że on reaguje w takich warunkach. Możliwe, że sam coś pokombinowałem, pobawię się tym jak wrócę z pracy, może się uda coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Przycisk reaguje tylko jeśli stoimy lub poruszamy się z małą prędkością i trzeba go dłużej przytrzymać do 10/15sek. Ale jak byś miał to wyłączone to by po odpaleniu samochodu wcale się nie zapalały, czyli reagowały tylko na przekręcenie manetki na odpowiednią pozycję. Może coś się pokombinowało i może warto spróbować odpiąć na paręnaście minut akumulator, czasem pomaga z dziwnymi problemami. podczas jazdy można włączyć tryb AUTO, ale wyłączyć się nie da @koors jak masz tam napisane AUTO to wciśnij na 5 sekund i zobacz efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koors Opublikowano 15 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 No i przełączałem ten tryb auto, działa normalnie jak powinno, ale dzienne i tak się nie włączają. Może to problem z bezpiecznikiem? Jest taka możliwość w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2017 Jeżeli teraz masz w trybie AUTO (mijania się same załączają/gasną) i dzienne nie świecą, to jest problem po stronie zasilania tych dziennych. Sprawdź połączenia lub bezpiecznik od tych świateł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi