Ivi Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Witam! Mam problem ze sprzęgłem w mojej reni. Po dłuższej jeździe przy ruszaniu strasznie trzepie autem. Tak jest przy wrzuceniu "jedynki" lub "wstecznego". Gdy ruszam np. na dwójce, jest spokojnie. Na zimnym silniku też jest ok. Problem pojawia się po jakimś czasie. Nie sądzę, by to chodzilo o to, czy silnik jest ciepły, czy zimny, bo w dłuższej trasie, gdy sprzęgła się nie używa, problem na chwilę ustaje. Więc, krótko mówiąc, im częściej sie używa sprzęgła, tym bardziej trzepie autem przy ruszaniu na jedynce lub na wstecznym. Moje pytanie: co zrobić, by problem rozwiązać? Czy wymiana sprzęgła pomoże? Gdzieś wyczytałam, że w tym aucie taka usterka jest typowa, a wymiana sprzęgła pomaga tylko na chwilę. Więc gdybym miała wymienić sprzęgło po to, by za chwilę problem powrócił, to chyba podziękuję... Proszę o pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Sprawdź najpierw poduszki silnika a zwłaszcza tą na dole w kształcie ósemki. A potem wymieniaj sprzęgło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivi Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Poduszki były sprawdzane, wszystkie są ok. Czyli wymiana sprzęgła jednak :( Cóż, oby to pomogło... Edytowane 14 Marca 2017 przez Ivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markis80 Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 U mnie trząsł na wolnych obrotach i przy wysokich silnik był głośniejszy i poduszki też niby były ok. Wymieniłem i jest spokój. Sprawdź jeszcze u innego mechanika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 14 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 A sprawdzałeś półoś i przeguby? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ivi Opublikowano 14 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) Przeguby miałam wymieniane niedawno bo przy skręcaniu rzęziło i półośki też wymieniane. A przy wciskaniu sprzęgła nadal trzepie jak trzepało Edytowane 14 Marca 2017 przez Ivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi