Konrad4400 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Witam. Od 3 miesięcy jakoś słyszę buczenie w kabinie od strony pasażera, pod maską cicho. Buczenie raz trwa sekundę, dwie, trzy lub więcej, nie ma reguły, czasami w ogóle nie występuje. Zazwyczaj słyszę to na postoju, pod światłami ale nie wykluczone że podczas jazdy też to występuje. Głośność tego buczenia też jest zmienna. Ma ktoś pojęcie co to może być? Film nagrany z telefonu, nawiew wyłączony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Siema, podobny dźwięk do brzęczących przewodów paliwowych w megane III, być może to wężyki paliwa, wymień je pod maską na gumowe zbrojone, zobacz też czy filtr paliwa nie zabity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad4400 Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Filtr paliwa ma 11 miesięcy i jakieś 5 tysięcy przejechane więc wątpię żeby było z nim coś nie tak. Gdzieś czytałem jeszcze o podgrzewaniu płynu chłodzącego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Ewidentnie przypomina mi to ten dźwięk jak w Megane III tych przewodów paliwa, poszukaj tematów o tym tam są filmiki, może się czegoś dowiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad4400 Opublikowano 19 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Tematy o tym znalazłem jednak filmów dla porównania nie, linki wygasły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Wymień przewody paliwowe, te dwa na zdjęciu z tematów, wszystko jest zaznaczone dokładnie które, będzie Cie to kosztować 15 zł i 10 minut roboty, myślę, że warto, jeśli nie pomoże to będziemy myśleć dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad4400 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=4329 Rozumiem że o to zdjęcie Ci chodziło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 (edytowane) Tak, wymień oba, które idą od tych metalowych wężów na samym początku, te dwa czarne ... na gumowe zbrojone, nie zapomnij dokupić zacisków, nie obiecuję, że to jest przyczyną buczenia, ale ten dźwięk bardzo to przypomina. Może to być też pompa wody np. Edytowane 20 Marca 2017 przez blake Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad4400 Opublikowano 20 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 U mnie wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 20 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2017 Po prawej stronie zaraz koło tej srebrnej metalowej, ta czarna, z gumowego tworzywa jest? jeśli tak to bym tutaj nic nie ruszał, jeśli jest z takiego plastikopodobnego tworzywa wymieniłbym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad4400 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Aktualizacja - niestety przy dodatnich temp. też to występuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal047r Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2020 Udało Ci się wyeliminować buczenie ? U mnie to samo jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi