Megane12 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Witam W mojej megane 3 2012r mam czujniki zmierzchu i deszczu ale mam zwykle lusterko . Dziś kupiłem lusterko fotochromatyczne od megane 2 . Mam teraz pytanie . Jak zdjąć stare lusterko z auta ? Ono jest na ślizgach i wystarczy szarpnąć do góry i włożyć te fotochromatyczne ? Czy muszę odkleić stare i przykleić nowe ? I jeśli nie znajdę wtyczki do lusterka to chce podciągnąć przewody do oświetlenia . Ma ktoś jakiś schemat gdzie tam jest minus gdzie plus ?? Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) Lusterko jest wsuwane. Jak nie wiesz, który jest "+", a który "-" to weź miernik do ręki. Zasilanie weź np. z lampy w podsufitce. Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 OK . Dzięki za pomoc . Tylko właśnie wyczytałem ze megi 2 ma czujnik u gorze a megi 3 na dole :/ kurde zobaczymy jak wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 (edytowane) A o który czujnik ci chodzi? Jeśli o ten od strony lustra (przyciemnienie) - to źle doczytałeś, w MII/SCII były dwie wersje, najpierw czujnik był na górze, później zmienili na dół. W 3-ciej generacji już był chyba tylko na dole. Edytowane 5 Kwietnia 2017 przez karllo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 A ja właśnie kupiłem z czujnikiem na gorze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karllo Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Wcześniej miałem lusterko z czujnikiem na górze ale zmieniłem na ten z czujnikiem na dole i mam wrażenie że szybciej reaguje lusterko przyciemnieniem niż na poprzednim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_mat Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 http://megane.com.pl/topic/48615-fotochromatyczne-lusterko/ oststni post Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Nic ciekawego nie wyczytałem w ostatnim poście ?!?! Dodano: 18 kwi 2017 - 21:35 Siemka , założyłem lusterko już i szukałem wtyczki lecz nje znalazłem . Znalazłem jakaś dziwna wtyczkę po ściągnięciu lampki górnej z 3 pinami ale nie wiem co to . Zauważyłem ze do lampki idą 3 przewody - czarny , czerwony i chyba niebieski . Czy mogę podłączyć czerwony do czerwonego z lusterka i podobnie z czarnym ? Nie bedsie mi lusterko ciagle prądu ciągnęło ? Czy lepiej szukać jnnego zasilania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Znajdź w tych przewodach + po zapłonie oraz masę. Lusterko musi cały czas mieć napięcie, bo cały czas ma pracować. Zaprzestanie pracy, jak odetniesz zapłon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Masa to pewnie czarny a czerwony to plus :) nje ma innej możliwości w przewodach co idą do lampek :) tylko ciekawi mnie co mam za wiązkę która leży sobie w podsufitce koło lampki . I za co może odpowiadać niebieski przewód idący do lampek Dodano: 19 kwi 2017 - 00:38 Żeby zobaczyć czy działa lusterko to muszę z tylu czujnik zakryć a na przedni czujnik świecić tak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Odwrotnie ;) Przód musi wykryć, że jest noc a auta przecie z tyłu ci świecą w lusterko, czyż nie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 O to mi chodziło :) przód lusterka to dla Ciebie cześć od strony szyby a dla mnie od strony auta :) A z tym połączeniem przewodów to mogę wpiąć się w czerwony i czarny z lampki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Weż miernik i sprawdź biegunowość. Lusterko musi mieć cały czas zasilanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 To przy lusterku jest stałe zasilanie ? Właśnie patrzyłem . Czarny minus , czerwony plus . Niebieski nie wiem do czego jest :) a bez różnicy do jakiego przewodu przy lusterku podłączę plus ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2017 Tak jest plus po zapłonie czerwony kabel. Czarny masa. Niebieski pewnie od czujnika zmierzchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi