[email protected] Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2017 Po wymianie termostatu w układzie chłodzenia zauważyłem, że wąż - chyba odpowietrzający skrzyni biegów - ale nie wiem dokładnie do czego służy znalazł się w innym miejscu niż poprzednio. Nie pamiętam dokładnie gdzie był poprzednio ale na pewno nie w tym miejscu jak na zdjęciu. Napiszcie proszę jaką on pełni funkcję i gdzie powinien mieć swoje miejsce. Cos mi się kojarzy, że był mocowany w tym czerwono-brunatnym zatrzasku w którym teraz jest zamocowany wąż od płynu chłodniczego, Tylko wtedy w czym ma się trzymać wąż od chłodzenia? Może brakuje jakiegoś zatrzasku bo mechanikowi się ułamał... Jakby mógł ktoś z formułowiczów sprawdzić w swojej Megance, silnik 1,9 dCi (po lifcie, 2006) i wrzucić fotkę. Dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 To jest odpowietrzenie skrzyni biegów, powinno być ustawione pionowo do góry. We wszystkich autach, które miałem, na którymś wężu od chłodzenia była duża okrągła spinka, która trzymała ten wężyk za plastikowy kapturek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 6 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2017 U mnie wydaje się że to jakoś jednak leżało wzdłuż węży biegnących poziomo. Ale co to mechanika... niech teraz się wala luzem po obudowie skrzyni biegów :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi