szczep111 Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Witam,mam problem z nawiewem ciepłym,całkowity brak,jak puszcze i ustawie na max to dmucha mi zimne powietrze o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Nagrzewnica, termostat, działanie klap sterujących powietrzem wg mnie do sprawdzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczep111 Opublikowano 11 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Ok dzięki za podpowiedz,będę działał w tym kierunku,a tak po za tym,czy to możliwe że przez okres zimowy zużył się cały płyn chłodniczy??Przed zimą uzupełniałem na maksa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Wydaje mi się, że znalazłeś odpowiedź na swój problem. Płyn chłodniczy raczej sam nie znika z układu. Musiał którędyś uciec. Może zapowietrzony jest układ? Wtedy też nie leci ciepłe powietrze. Mój tato w Clio II miał podobnie tzn. ubywający płyn i brak ciepłego. Winna była nagrzewnica, która ma za zadanie nagrzać powietrze wypadające przez kratki. Ja kiedyś przez źle odpowietrzony układ po wymianie płynu chłodniczego też nie miałem ciepłego z nawiewów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 11 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2017 Jakby był problem z klapami to na szybko pomaga odpięcie akumulatora. To możesz zrobić sam i za free :) Oczywiście nie zawsze to pomaga, gdyż zależy co siądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczep111 Opublikowano 15 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Witam, problem z płynem został rozwiązany. Okazało się że chłodnica się poci na dole. Wymieniłem chłodnice sam. Czas 4h. Zalałem płynem i wszystko gra. Czy układ jakoś trzeba odpowietrzyć(jak to zrobić)czy sam się odpowietrzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi