kozacs87 Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Witam serdecznie, Pierwszy post na forum więc proszę o wyrozumiałość. Awaria wycieraczki tylnej szyby w megane II kombi. Otóż podczas uruchamiana silnika CZASAMI włącza się tylna wycieraczka i nie wraca do nominalnej pozycji. Podczas normalnego użytkowania również muszę kilka razy ją odpalić aby wróciła w poziom. Czasami jest również całkowity brak reakcji na próbę włączenia lub też włącza się z pewnym opóźnieniem. Jeszcze inny objaw to np. włączanie się przedniego spryskiwacza podczas uruchamiania spryskiwacza szyby tylnej... Jeśli ktoś będzie w stanie mi pomóc to z góry jestem wdzięczny. Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Szukaj przyczyny w wiązce zasilającej idącej od nadwozia do tylnej klapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 Jeszcze inny objaw to np. włączanie się przedniego spryskiwacza podczas uruchamiania spryskiwacza szyby tylnej.. To nie ma nic wspólnego z wycieraczką. Zainteresuj się pompką spryskiwaczy, jest pod zbiornikiem na płyn. Zacina się w niej zaworek, który kieruje płyn na przód/tył. Znajdziesz tematy na forum jak to naprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwek1 Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2017 wiązka z tyłu auta między klapą a dachem ja miałem przerwany biały przewód Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi