Almost_Famous Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 (edytowane) Na wstępie chciałbym się przywitać :) Witam serdecznie! Zostałem posiadaczem wymarzonej Meganki II CC 2005r, 1.6 gaz, niecałe 2 tygodnie temu. Miałem w planie rejestracje na tym forum, gdyż chce dopieścić moją Megi, a jak wiadomo nikt nie pomoże lepiej niż fani tej samej marki, ale teraz wręcz zmusiła mnie sytuacja. Przez pierwsze dni wszystko było idealnie, aż nagle zaczęło się sypać. Wiadomo, o innych usterkach które pojawiły się nagle napiszę w innym dziale, a tutaj do rzeczy. Wczoraj, ni z tego ni z owego, po wyjeździe z myjni bezdotykowej zaczęły się bardzo głośne trzaski z tyłu. Zaczynają się już od ok. 5km/h i nie ma wpływu czy jadę po równym czy po dziurach. Po przejechaniu kilkuset metrów i trochę wyższej prędkości (od 30km/h), trzaski zamieniają się na stukanie dźwiękiem podobne do tego, gdy jedzie się po drodze z betonowych płyt. Jak będę miał możliwość, postaram się dodać filmik z dźwiękiem. Dodam jeszcze, ze 2 dni temu zmieniałem wszystkie koła na alu 17", lecz są one napewno proste - w dodatku przejechałem na nich jakieś 300km zanim zaczęły się trzaski. Macie może jakiś pomysł z czym to może być związane? Niestety nie posiadam garażu ani zaplecza narzędziowego poza kluczami i młotkiem, dlatego nie mam możliwości zdejmowania wszystkiego pokolei w celu testu. Edit: Dodam jeszcze, ze przy skręcie w prawo, stuki na chwilę cichną. Edytowane 24 Maja 2017 przez Almost_Famous Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RANAULT1 Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Witam Sprawdź w pierwszej kolejności śruby na kołach czy się nie poluzowały , później stan amortyzatorów tylnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almost_Famous Opublikowano 24 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Dzięki, wrócę do siebie i wezmę się za koła. Mógłbyś za wczasu podpowiedzieć w jaki sposób sprawdzić ich stan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekwodniak Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Amory albo tuleje tylnej belki do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Almost_Famous Opublikowano 25 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2017 Wielkie dzięki, okazało się ze skrzywiłem felgę. Po prostowaniu jest już okej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi