Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pytanie jest proste czy ta oto złączka będzie pasować do mojej Megane 2 z 2003r

Złącze :

http://allegro.pl/show_item.php?item=4918406478

Tak wygląda moje radio

https://img2.sprzedajemy.pl/540x4sfd v05_radio-cd-tuner-list-renault-mebfga-29182202.jpg

Zdjęcie podglądowe.

Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76

Edytowane przez aston76

Kolego żeby to sprawdzić jednoznacznie potrzebne jest zdjęcie złączy z tyłu radia.

Większość radioodtwarzaczy typu tuner list nie miała wyjścia AUX. Trzeba się wlutować bezpośrednio w płytkę, ale jest to opisane na forum wystarczy poszukać.

Kabelek jest jak najbardziej OK, ale będzie współpracował z radiem typu update list link1

Zielona wtyczka wchodzi zaraz koło żółtej, sprawdź czy Twoje radio ma w tym miejscu piny.

Możesz też zmienić radio na update list ale trzeba uważać na rodzaj komunikacji radia z wyświetlaczem, nie wszystkie radia są kompatybilne.

Dlatego najlepiej zmienić komplet radio+wyświetlacz link2

Update list miał też możliwość odtwarzania mp3 więc dobrze jest poszukać takiego modelu. Z zewnątrz różni się tylko dodatkowym napisem display MP3 tak jak w pierwszym linku.

Edytowane przez Lionel2000
  • +1 1

Ok.

Teraz mi wytłumaczyłeś. :-)

Nie kupuje tego przewodziku do puki nie zdemontuje radia ;-)

Może mógłbyś podesłać mi jakiś nowszy rodzaj radia z USB który byłby kompatybilne z moim autkiem i mógłbym sterować nim przyciskami przy kierownicy?

Edytowane przez aston76

Możesz zrobić przekładkę i wymienić Tuner List na Update list, one pasują w to samo miejsce idealnie. Do tego wyświetlacz AFFA2++ zmieniasz na AFFA2. Masz jak fabryka, jest AUX i działa pilot kierownicy.

Możesz też kupić standardowe radio obsługujące pilota auta, do tego adapter dla tego pilota i konkretnego auta, ale tracisz wtedy oczywiście fabryczny wyświetlacz w daszku.

Dla pierwszej opcji przekładkę masz opisaną tutaj http://megane.com.pl/topic/69956-co-jest-potrzebne-do-dzialania-radia-update-list/page__p__473048__fromsearch__1#entry473048. Głębiej w temacie jest przygotowany przeze mnie schemat bo sam niedawno to robiłem. U mnie i u 2 innych Kolegów schemat z początku tematu nie był poprawny, problemy z działaniem pilota i pokazywaniem temperatury. Mój jest poprawiony. W razie czego, jakbyś chciał, to podam Ci też numer wyświetlacza, który idealnie pasuje do daszka z Megane II przed liftem.