kecyrf Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Witam. Dziś narobili mi kłopotów na stacji paliw, zamiast diesla wlali mi benzynę. Autko było na czyszczeniu baku i jak twierdzą w serwisie ropy było po odliczeniu benzyny niecałe 8 litrów. Nie jestem pewien ale wydaje mi się że komputer pokazywał jak patrzyłem wczoraj do przejechania 300 km. Pewien jestem że pokazywało na stacyjce 3 kreski paliwa (na 8 kresek - rezerwa nie świeciła). I tu mam pytanie czy przy 3 kreskach paliwa mogło być 8 litrów paliwa? Wydaje mi się że już by przy 8 litrach świeciła rezerwa. Ktoś coś może poradzić, chcę się upewnić zanim odbiorę auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Raczej niemożliwe żeby było tylko 8l jeśli miałeś takie wskazania na wyświetlaczu. Tankowałeś do pełna? Edytowane 12 Czerwca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecyrf Opublikowano 12 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy. Nie cytuj całego posta jeżeli odpowiadasz bezpośrednio pod nim.:!: Nie, powiedziałem że ma lać 20 litrów gdyż były 3 kreski to przejeżdżałem i miałem tylko dolać trochę. Jak bym miał rezerwę to bym lał więcej. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2017 (edytowane) Łopatologicznie myśląc jedna kreska to 7,5 litra więc przy trzech powinno być od 15 do 22,5 w zbiorniku + to co w układzie. Najlepiej zatankuj do pełna w podobnej sytuacji i zobaczysz. Edytowane 12 Czerwca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecyrf Opublikowano 23 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 No właśnie zatankowalem wczoraj 14 litrów plus 5 co wlali po spuszczeniu tamtego paliwa czyli w baku powinno być około 19 litrów. Jak wyjeżdżalem spod stacji świeciły się 4 kreski (przejechałem do domu około 2 km) i dziś od rana świecą się cały czas 3 kreski. Poczekam aż zejdzie do 2 kresek i będę wiedział. Taki mam przynajmniej plan. Dodano: 23 cze 2017 - 21:59 No wczoraj zauważyłem jak paliły się 2 kreski, komputer pokazał zużytego paliwa 7,2 litra czyli zostało koło 12 w baku. Więc nie możliwe było wtedy żeby na stacji było w sumie 9 litrów, chcieli sobie przyciąć te parę literków ;). Dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Możliwe. Najważniejsze, że auto ma się dobrze. twierdzą w serwisie ropy było po odliczeniu benzyny niecałe 8 litrów Nie znam się ale może nie da się odzyskać 100%? Z drugiej strony zastanawia mnie po co to w ogóle robić? Osobiście bym nie wlał do baku paliwa z odzysku po takiej przygodzie tylko zalał 100% czystego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kecyrf Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 No jak pewnie do starego diesla wlali, dodali do pełna ropy i chodzi jak ta lala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 W mojej meganie jak zapala się rezerwa to dokładnie 50 litrów ON wchodzi do zbiornika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi