mateusz9986 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Zastanawiam się nad zakupem miernika grubości lakieru - nie chodzi mi o profesjonalny sprzęt, lecz taki który wychwyci czy auto ma szpachle czy nie. Miał ktoś z was do czynienia z tego typu miernikami : - http://allegro.pl/miernik-tester-czujnik-grubosci-lakieru-at600-i6780677483.html?fromVariant=5747890035#thumb/5 -http://allegro.pl/miernik-tester-czujnik-grubosci-lakieru-at500-i5747890035.html?fromVariant=6780677483 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Ja mam bardzo podobny do tego z pierwszego linku, jest ok, ale dobrze sprawdza się na płaskich powierzchniach. Na zaokrąglonych słupkach trzeba się postarać, żeby zrobił odczyt, a ten znowu może być przekłamany. Chodzi o to, że element styku miernika z blachą ma dużą średnicę. Jakbym teraz miał kupować to szukałbym takiego, który "głowicę" ma na kablu, jest wygodniejszy i łatwo jest sprawdzić trudno dostępne miejsca. Długopisy z magnesem sobie odpuść, to jest lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz9986 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Ten w długopisie wiem że został dość wysoko sklasyfikowany w teście tvn turbo i chyba gazety motor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Sam używałem długi czas magnetycznego w długopisie. Bez problemu wykrywa drugą warstwę lakieru, nie mówiąc o szpachlówce. Także meganecoupe02 nie bardzo wiem, o co Ci chodzi. Precyzyjne odczyty z elektronicznego są potrzebne w przypadku prac detailingowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Chodzi mi o to, że przyjechali do mnie klienci po auto z tym długopisem, oklepali auto dookoła i wyszło im, że całe malowane. Dałem im swój miernik elektroniczny i okazało się, że jest ideał. Serwis potwierdził swoim miernikiem. Myślę, że zmieniłbyś zdanie, gdyby ktoś do Ciebie przyjechał z takim długopisem i podnosił Ci ciśnienie mówiąc, że masz malowane całe auto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz9986 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Może po prostu nie potrafili używać, albo mieli urządzenie innej firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 No to kup wynalazek, a później nie miej pretensji, że wszystkie auta są powypadkowe hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz9986 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Dlaczego sądzisz że wynalazek, skoro niezłe opinię zebrał na testach, to że ktoś sprawdzał raz u Ciebie nie wiadomo do końca jakim urządzeniem nie przekreśla chyba tego. Miernik potrzebny tylko właśnie po to żeby dowiedzieć się czy jest szpachla czy nie, użytkowany pewnie raz na 2 lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysxx Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Też mam taki w długopisie i uważam, że jak się umie go stosować to jest lepszy niż żaden. Może nie odczytamy grubości lakieru tak dokładnie jak na elektronicznym, ale jak jest szpachla lub grubiej lakieru to widać różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz9986 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 I oto mi chodzi. Aut na zarobek sprowadzał przy pomocy takiego czujnika nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jottar Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 No to kup wynalazek, a później nie miej pretensji, że wszystkie auta są powypadkowe hehehe Mów co chcesz. Mój pokazuje akurat dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 http://allegro.pl/miernik-grubosci-lakieru-tester-czujnik-gl-6xl-i6268100338.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=Y2FtcGFpZ24ANDMzNTk2MDIAMTUyOTc4AA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=6816ebf4-31c3-4340-b33c-59eafcd84094 Taki posiadam, uważam, że dla amatora nic lepszego nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 3 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2017 Na wiarygodny pomiar składa się skalibrowane urządzenie pomiarowe i odpowiednio wykonane pomiary :) Wrzucam filmik z pomiarami prostymi miernikami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolo33 Opublikowano 4 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Mam miernik najtańszy, w długopisie. Dla zwykłego zjadacza chleba w zupełności wystarczy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi