grabaz1982 Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Witam wszystkich. Jestem tu nowy i prosiłbym o wyrozumiałość :) Ostatnio kolega prosił mnie,żebym znalazł mu czy jest opcja aktualizacji nawigacji w jego Renault Megane III 2009. Szukałem w internecie co to za model, ponieważ widziałem, że większość ma kartę SD, a ta nie . Dołączam zdjęcia, może ktoś ma taką nawigację w swoim aucie. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Wygląda to na Carminat, czyli poprzednik TomToma. Aktualizacje dla tego typu map to ciężka sprawa, bo chyba ostatnie były ładnych kilka lat temu. W schowku chyba powinien być czytnik CD żeby załadować mapy. Sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Nie chyba tylko na pewno :D To Carminat.W schowku tak jak napisałeś jest czytnik CD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabaz1982 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Wielkie dzięki za odpowiedzi. A dokładnie to jak nazywa się ta nawigacja . Czy jest jakiś dokładny model tego, bo w menu ciężko coś znaleźć ( strasznie uboga). Nie wiem czego szukać( jeśli chodzi o mapy ). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Carminat dvd bluetooth, Zenrin. Ostatnie mapy wyszły w 2013 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabaz1982 Opublikowano 21 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 (edytowane) A nie przypadkiem CD ? Da się to spolszczyć jakoś ? Edytowane 21 Lipca 2017 przez grabaz1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 A może i cd, przepraszam jeśli wprowadziłem w błąd. Jak masz w schowku czytnik dvd z napisem load - eject to jest dvd. Na forum laguny jest więcej informacji na temat tych nawigacji, zarówno dvd jak i cd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi