k0mii Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Cześć! Przymierzam się do zakupu Renault Megane 1,6 benzyna 110KM rej.2013 sprzedawca deklaruje przebieg 24 kkm. Proszę o weryfikację VIN co działo się w serwisie: VF1KZ1U0247381357 Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Nie wiem czy ktoś będzie Ci mógł sprawdzić historię serwisową tego auta gdyż trzeba mieć dostęp do systemów ASO. Najlepiej jedź z właścicielem do ASO i niech on poprosi o wydruk z historii (Tobie nie dadzą). Druga sprawa, że auto musiało przejść 1 przegląd na SKP więc posiadając nr rejestracyjny, dokładną datę pierwszej rejestracji i VIN możesz auto po części zweryfikować np. przebieg tutaj: historiapojazdu.gov.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0mii Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Właśnie z taką intencją, że ktoś na forum ma dostęp wpisywałem tego posta. To nie jest jakaś wiedza tajemna, serwisy udostępniają to bez problemu nawet bez właściciela, chciałem uniknąć fatygowania się do serwisu. Auto jest z czech, nie jest jeszcze w Polsce zarejestrowane, z resztą co za problem przez przeglądem skręcić licznik ;p ? Chodzi właśnie o historię serwisową, na gwarancji co się działo, bo wtedy mało kto cofa licznik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 To nie jest jakaś wiedza tajemna, serwisy udostępniają to bez problemu nawet bez właściciela, chciałem uniknąć fatygowania się do serwisu. Wydaje mi się, że możesz się zdziwić :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0mii Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) to jest sprawdzona informacja, przynajmniej w serwisie z którego korzystam. jutro rano się przejadę, popołudniu jadę oglądać auto więc chciałbym wiedzieć co jest zanotowane. szukam równocześnie c5, i na forum marki citroena ludzie z serwisów udostępniają bez oporów informacje. Edytowane 20 Lipca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Zaloguj się do mojerenault (albo załóż konto :>), dodaj tam auto po VIN. Mi się historia mojego auta pokazuje w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Mam konto w MyRenault i nie widzę tam historii serwisowej tylko prognozę serwisu na przyszłość. Gdzie znaleźć historię, o której piszesz? przynajmniej w serwisie z którego korzystam Możliwe, że zależy od serwisu albo od pracownika serwisu, który Cię zna jak piszesz i ma do Ciebie zaufanie. Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś kto spisał mój VIN np. przechodząc obok samochodu mógł dostać jego historię nie legitymując się dowodem rejestracyjnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0mii Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Nie wyobrażam sobie, żeby ktoś kto spisał mój VIN np. przechodząc obok samochodu mógł dostać jego historię nie legitymując się dowodem rejestracyjnym. eeee..., przesadzasz, bardziej cywilizowane i rozwinięte państwa (mam na myśli Skandynawię) udostępniają takie dane tylko znając tablice rejestracyjne (no może przesadzam, z tymi informacjami ale przebieg jest dostępny od strzała :) ) jeśli w Polsce skończy się patologia na przebiegi wtedy nie będzie kombinowania przy zakupie. Nie lubię być oszukiwany dla czyjegoś zysku dlatego tak drożę temat przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) Wchodzę na "główna" stronę w myrenault (https://www.renault.pl/moje-konto.html), na środku mam swoje auto, klikam "szczegółowe informacje". Pokazuje mi się strona z widokiem auta gdzie mogę ustawić przebieg i średni przebieg roczny. Wystarczy ze przewinę tyci w dol, jest sekcja przeglądami sugestiami co zrobić, a pod nią "Historia moich napraw serwisowych". Rozwijam i mam wszystko co robiłem w serwisie, choć trzeba zaznaczyć, ze bardzo opisowy serwis to nie był jak to do systemu wpisywał, czasami data jest chyba nie do końca taka (nie chce mi się z fakturami sprawdzać) ale mniej więcej się zgadza :) Edytowane 20 Lipca 2017 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0mii Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Wystarczy ze przewinę tyci w dol, jest sekcja przeglądami sugestiami co zrobić, a pod nią "Historia moich napraw serwisowych". niestety nie mam nic takiego :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Nie lubię być oszukiwany dla czyjegoś zysku dlatego tak drożę temat przebiegu. Nikt nie lubi. Rozumiem i jestem po Twojej stronie. Ogólnie uważam, że zakazane prawem powinny być wszelkie "korekty liczników", a każde wykrycie takiego czynu na potrzeby sprzedaży samochodu surowo karane. jeśli w Polsce skończy się patologia na przebiegi wtedy nie będzie kombinowania przy zakupie Miejmy nadzieję, że powoli się kończy m.in. dzięki tej rządowej stronie. Niestety obejmuje tylko samochody zarejestrowane w PL. Wystarczy ze przewinę tyci w dol, jest sekcja przeglądami sugestiami co zrobić, a pod nią "Historia moich napraw serwisowych". Rozwijam i mam wszystko co robiłem w serwisie Auto masz od nowości? Możliwe, że wyświetla wszystko co osobiście robiłeś. Ja jeszcze tym autem w ASO nie byłem (mam od 4 miesięcy), pierwszy właściciel serwisował w ASO (w którym samochód kupiłem) na co mam potwierdzenia aczkolwiek w MyRenault widzę tylko sugestie bez żadnej historii (oczywiście po kliknięciu w "chcę zobaczyć historię moich przeglądów"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) tak, auto mam od nowości, ale historii nie było tam od zawsze, konto zresztą zakładałem po kupnie i po prostu dodałem swoje auto. Próbowałem dodać sobie ten vin który podałeś, ale cwaniaki są i potrzeba jeszcze daty pierwszej rejestracji poprawnej żeby dodać, wiec nie sprawdzę czy zobaczył bym u siebie. Edytowane 20 Lipca 2017 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k0mii Opublikowano 20 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 01.01.2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) Wyskoczyło mi coś takiego: A tak swoją drogą. Wierzysz, że blisko 5 letnie auto ma 24 tysiące przebiegu? Edytowane 20 Lipca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
behbeh Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 (edytowane) I pod czymś takim mam dla swojego auta historie... dla Twojego tak jak Ty, nie. Przy okazji, daty rejestracji w święto się nie spodziewałem :) EDIT: Właśnie chciałem usunąć Twoje auto z swojego myrenault, i okazało się ze samo zniknęło. Cos mi mówi, ze pozwalają mieć auto przypisane do jednego konta i gdy dodałem sobie, to zniknęło Tobie :) Edytowane 20 Lipca 2017 przez behbeh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi