lukilks Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2017 Koledzy czy ktoś wie jak poradzić sobie z wyciągnięciem rozrusznika z megane 1 1.4 16v (k4j) Bo jest tak umiejscowiony ze nie mam pomysłu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiesiekfran Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Oddać do mechanika, ponieważ żeby wyjąć rozrusznik trzeba odkręcić wózek od ramy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rockman Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 W 1.4 8v rozrusznik jest na 3ech śrubach, trudno dostępnych. Jedną odkręca się od góry, dwie od dołu (albo odwrotnie, jedna z dołu, dwie z góry - rok temu to było, przepraszam). Z góry trzeba się mocno nagimnastykować, z dołu zresztą też. Odkręca się kable które do niego dochodzą. Po szarpnięciu powinien puścić. Następnie manewrując rozrusznikiem wyciąga się go dołem -ciasno tam jak fiks. W 1.4 16V się tak na pewno nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saksonczyk Opublikowano 17 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2019 Rozrusznik odkręcasz z góry, a wyciągasz od spodu. Demontaż sanek nie jest potrzebny. Trochę gimnastyki z tym jest. Sam wyciągałem go w ten sposób. Dobrze jest mieć kanał albo najazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi