the_saint Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 (edytowane) Cześć Od pewnego czasu jak już pisałem w sąsiednim temacie noszę się z zamiarem zmiany Megane na nowszą. Ostatnio wpadł mi w oczy taki Scenic 1.4Tce. Dotąd nie interesowałem się tym modelem więc nie wiele o nim wiem. Będę wdzięczny za wszelkie opinie na temat auta. Przede wszystkim trochę przeraża mnie ten silnik. Taka moc z tak małej pojemności plus turbo. Czy ktoś może się wypowiedzieć jak jest z trwałością i kosztami potencjalnych napraw? Czy samochód z takim silnikiem jest dużo droższy w utrzymaniu niż 1.6? Z góry dziękuję za wszelką pomoc. https://www.otomoto.pl/oferta/renault-scenic-tech-run-2010r-1-4tce130kmnawialudealer-fordaso114-800km-ID6z55Rh.html Edytowane 18 Września 2017 przez the_saint Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Jaki silnik? Nic nie napisałeś w temacie. Może jakiś link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_saint Opublikowano 18 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Racja przepraszam zauważyłem, że edytowałem post i wywaliłem link. Silnik 1.4 TCE Oto ogłoszenie: https://www.otomoto.pl/oferta/renault-scenic-tech-run-2010r-1-4tce130kmnawialudealer-fordaso114-800km-ID6z55Rh.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 O silniku niech się wypowiedzą jego użytkownicy. Sporo jest na forum o legendarnej uszczelce pod głowicą. Na pierwszy rzut oka bardzo ładny Szczeniaczek, szkoda że bez HF. Trochę już stoi (ślad w necie z 7 września). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 18 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Tech run ma HF widać to po klamce i elektrycznie składanych lusterkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi