mirek65 Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 Witam Wymieniałem wczoraj rozrząd, po złożeniu okazało się że silnik ma za duże obroty (ok. 2,500 obr/min). Poszukiwanie przyczyny pokazało że jest uszkodzony plastikowy króciec, kolanko przy przepustnicy. Z opisów wynika że jest to odprowadzenie oparów paliwa. Trochę poszperałem i nie mogę znaleźć czegoś co może zastąpić ten element. Może macie jakieś propozycje co z tym fantem zrobić. A w ogóle co to za ustrojstwo i do czego służy ? Po stronie rozrządu pod lampą jest takie coś: Podejrzewam że ma to coś wspólnego z ekologią, może można zaślepić otwór w przepustnicy ? Proszę o porady co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 25 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 (edytowane) Może jakby zagadać, to by wykręcili http://allegro.pl/renault-scenic-1-6-16v-przepustnica-8200171134-b-i5078170249.html , są też same przewody z końcówkami Edytowane 25 Września 2017 przez smeg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 26 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Ten wężyk nie będzie pasował, @mirek65 ma prawdopodobnie inną przepustnicę. Pozostaje zaślepienie otworu i zdobycie na szrocie niezbędnego elementu. Szukał bym go w śmieciach, Niestety ale takie elementy lądują właśnie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi