Vargas Opublikowano 30 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 (edytowane) Proszę o pomoc. Nie ma prądu w gnieździe zapalniczki. Szukałem w necie jaki jest odpowiedzialny bezpiecznik i gdzie on się znajduje i cholerka nie znalazłem. Uprzejmie proszę o wskazówki. Znalazłem bezpieczniki w kabinie. Problem teraz jest taki, że na schemacie na klapce obrazki nie są adekwatne do rozstawu bezpieczników w gniazdach. Znalazłem niby bezpiecznik od zapalniczki a tu bezpieczniki są ok. Temat do zamknięcia i zlikwidowania Edytowane 1 Października 2017 przez Vargas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 1 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 Bezpiecznik zapalniczki w kombi jest ten sam co od radia, panelu klimy - na rysunku wizerunek radia. Oddzielny bezpiecznik do zapalniczki jest tylko w cabrio (na rysunku symbol papierosa). Jak działa Ci klima lub radio to nie jest to wina bezpiecznika. Najpierw przeczyść środkowy styk w środku zapalniczki - najczęstsza przyczyna niedziałającej zapalniczki (zaraz po przepalonym bezpieczniku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 3 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) U mnie w kombi mam taką naklejkę Edytowane 3 Października 2017 przez Vargas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 3 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Od zapalniczki jest druga od góry ikonka w środkowym rzędzie (ta z radyjkiem i nutą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vargas Opublikowano 7 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Zgadza się. dzięki za info. Problem rozwiązany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperdg Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Połączyłem z istniejącym tematem - mireczek01 Witam, Dzisiaj do gniazda zapalniczki wpadła żonie moneta i gniazdo przestało działać i zauważyłem tez ze spryskiwacze też ale nie jestem pewien czuje tym samym czasie. Otworzyłem bezpieczniki koło kierownicy z lewej strony i na opisie gdzie ma być chyba bezpiecznik do zapalniczki czyli papieros nie bylo bezpiecznika próbowałem włożyć nowy ale jest luźny i wypada. Doczekałem palecem odpalilem zapłon i nic czy ktoś ma jakiś pomysł. Ludzie czytajcie co piszecie. Trochę szacunku dla czytających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 22 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2018 Gniazdo bezpiecznika opisane ikonką fajki jest niewykorzystywane, dlatego bezpiecznik Ci "wylata" Ikonka radia z nutką obok, tam jest podpięta zapalniczka i tam faktycznie jest też pompka spryskiwaczy, ale jakby to był ten bezpiecznik to, chociażby radio by też nie działało. Następny jest chyba jeszcze w UPC pod maską, jeśli mnie pamięć nie myli to któryś bezpiecznik odpowiedzialny też za jedną ze stron świateł pozycyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek.l Opublikowano 14 Listopada 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2019 Potwierdzam, bezpiecznik radia, w kabinie, drugi od góry spowodował w moim przypadku: 1. brak zasilania gniazda zapalniczki 2. problem z radiem (działało jak na postoju, po pewnym czasie się wyłączało) 3. problem z wycieraczkami (brak reakcji na pojedyncze włączenie połączone z uruchomieniem pompki spryskiwacza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antracyt Opublikowano 7 Czerwca 2021 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2021 U mnie dziś ta sama awaria i o dziwo bezpiecznik wygląda na dobry, a ja nie miałem miernika więc na chwilę użyłem innego. Pierwszym objawem był brak podświetlenia na wyświetlaczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi