stero1 Opublikowano 9 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2017 (edytowane) Witam!! Problem , który ostatnio pojawia się w mojej megane to samoczynne gaszenie auta. Wygląda to tak że , rano odpalam auto jadę kawałek do sklepu gaszę , odpalam ponownie czekam na skrzyżowaniu sprzęgło wciśnięte wbita jedynka i nagle pyk jakbym auto sam zgasił z przycisku. Stan licznika się nie kasuje bo myślałem , że traci prąd , daje start odpala normalnie i mogę jechać. Działo się tak kilka razy żonie jak było chłodno później grzebałem trochę przy bezpiecznikach i klemach 4 miesiące był spokój i dzisiaj znowu to samo. Dzieje się to na postoju nie w czasie jazdy. Badanie komputerem u znajomego mechanika pokazało zero błędów nie był to na pewno clip. Mechanik zasugerował czujnik położenia wału lub jakieś zawilgocenie bezpieczników. Czujnik kiedyś czyściłem bo miał pełno opiłków postaram się go podmienić. Ktoś z kolegów ma może jakiś pomysł? dodam , że obroty stabilne moc jest poza tym ,że się sam gasi. Posiadam instalacje gazową od około 4 miesięcy ale chodzi ok. Zastanawiam się czy gazownicy coś nie namieszali. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - logika wypowiedzi i ortografiaP_r_z_e_m_o Edytowane 9 Października 2017 przez stero1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Dzieje się tak na benzynie jaki i gazie ? Zobacz czy jest różnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stero1 Opublikowano 14 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Staram się zaobserwować ale objawy występują tak nieprzewidywalnie , że ciężko wychwycić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi