chrisek93 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Witam Was wszystkich. Otóż mam ostatnio problem z przepływomierzem. Wymieniłem go na nowy oryginalny, a błąd jak się świecił (p0102) tak się świeci dalej. Powiedzcie mi, jaki powinien być przepływ powietrza na postoju podczas pracy silnika ? Z góry dzięki za info ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 W moim silniku 81 kW przepływ powietrza odczytany przez przepływomierz waha się w granicach 36-39 kg/h na biegu jałowym. Pewnie jest niewielka zależność od temperatury silnika. Po przeliczeniu wychodzi około 10,5g/s. Odczyty programem maxiecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chrisek93 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Kurczę. U mnie wartość na biegu jałowym wynosi 34-35 g/s. Gdy odłączę przepływomierz to wartość nie zmienia się, jedynie temperatura dolotowa spada do -40C... Jak tu żyć :< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi