pim4 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Witam, mam problem z zakupem amortyzatorów do Megane 1ph2 Kombi. Problem polega na tym, że część sprzedawców podaje że są takie same w scenicu a część że nie. Bo mogę kupić okazyjnie do scenica, ktoś może to przerabiał i podpowie. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek1124 Opublikowano 10 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Fizycznie są takie same,numery mają inne.Ogólnie scenic jest cięższy więc różnią się charakterystyką tłumienia. Ja mam też od scenika,żadnych problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pim4 Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 Dzięki za informację, kupie te od scenika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Oby tylko nie używane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lionel2000 Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Cytat Problem polega na tym, że część sprzedawców podaje że są takie same w scenicu a część że nie. Wszystko zależy o jakie amortyzatory pytasz. Tyły są zupełnie inne. Przody jeżeli chodzi o benzynę są takie same ale już diesel w scenicu jest dużo miększy. Teraz jeszcze napisz jakiej firmy są te okazyjne amortyzatory. Może okazać się że będziesz kupował dwa razy jak weźmiesz chińczyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pim4 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) Witam, te amorki są nowe, firmy Gabriel więc to nie są chińczyki i już je kupiłem bo potrzebowałem pilnie. Jak przyjdą to zamotuje i dam znać czy jest ok. Edytowane 11 Października 2017 przez pim4 Błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Co to za wynalazki? Nie spotkałem się z tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) Czytałem że to francuska firma i piszą że amortyzatory tej firmy są twarde niż te oryginalne. Strona firmy: http://www.gabrieleurope.com Edytowane 11 Października 2017 przez airbites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pim4 Opublikowano 11 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, pbet napisał: Co to za wynalazki? Nie spotkałem się z tą firmą. Żadne wynalazki firma należy do TRW. Więc jakościowo powinno być ok. Troche info o firmie: http://www.gabrieleurope.com/pl/o-nas/ Edytowane 11 Października 2017 przez pim4 Dodanie linku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2017 Napisałem wynalazki ponieważ nie znałem marki do tej pory ale fajnie wiedzieć, że jest coś takiego. Jak potestujesz to się podziel opiniami czy warto iść w tym kierunku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pim4 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2017 Witam, od zamontowania amortyzatorów zrobiłem ponad 300km, samochód lepiej trzyma się w zakrętach i jest sztywniejszy, lecz ciężko mi stwierdzić czy to dzięki amortyzatorom, bo wymieniłem też tylną belkę (pękł drążek). Dam jeszcze znać jak dorobie troche kilometrów, puki co jestem zadowolony z zakupu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi