edi_mun Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Witam. Mam problem z odpalenie auta, rozrusznik kręci jak szalony ale auto nie odpala. Czasem trzeba poświęcić 30 min. zanim odpali i jak odpali na moment wyświetla się komunikat bremssystem defekt po czym gaśnie. Wyczytałem, że chodzi o hamulec, auto jednak hamuje bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Zacznij od sprawdzenia poziomu płynu w zbiorniczku płynu hamulcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edi_mun Opublikowano 23 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Zbiornik pełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 23 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2017 Jeżeli hamuje bez problemów to pewnie problem z jakimś czujnikiem lub kabelkiem. Zostało podłączenie pod CLIPa (lub w ostateczności jakiś komputer diagnostyczny) i odczyt błędów. Bez tego to wróżenie z fusów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edi_mun Opublikowano 27 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Połączyłem się przez ELM327 i wyświetlił się błąd " czujnik położenia wału". Przeczyściłem czujnik i skasowałem błąd ale auto co jakiś czas dalej ma problemy z zapaleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 27 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2017 Dosyć częsty przypadek z jego uszkodzeniem. Niestety najlepiej kup nowy lub używany - ale tylko oryginalny, nie jakieś zamienniki, renówki nie lubią zamienników. Oczywiście zakładam, że nie pomyliłeś się w odczycie błędu i nie pomyliłeś czujników wału i wałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edi_mun Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 (edytowane) No właśnie być może pomyliłem. Żeby się upewnić zrobiłem dwa zdjęcia, ktoś podpowie który to? Edytowane 6 Listopada 2017 przez edi_mun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Nr 1 to czujnik wałka rozrządu, nr 2 to czujnik temperatury płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edi_mun Opublikowano 7 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 (edytowane) Wrzuć może zdjęcie jak masz gdzie w końcu jest ten czujnik. Szukałem na forum ale te zdjęcia są mało precyzyjne i trudno cokolwiek tam zobaczyć komuś kto za bardzo się nie zna. Ja nie te styki czyściłem. Edytowane 7 Listopada 2017 przez edi_mun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 7 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2017 Tutaj znajdziesz: link Dokładnie czujnik wału korbowego jest na tych zdjęciach w tym poście: link Tutaj masz od innego silnika, ale zdjęcie pokazuje dokładnie czego masz szukać: link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edi_mun Opublikowano 8 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2017 Ok, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi