Kyjek Opublikowano 31 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2017 Witam. Jestem tutaj nowy i to mój pierwszy post :). Chciałbym zapytać czy Wy również macie od czasu do czasu problem z odpalaniem ? Za pierwszym razem gdy spotkałem się z tym problemem pojechałem do serwisu Renault i powiedzieli mi ze trzeba przeczyścić czujnik. Po ten operacji działał sprawni, ale niestety po paru miesiącach znowu ta sama sytuacja. Powtórzyłem operacji itp. Pytanie - czy Wy również musicie od czasu do czasu czyścić ten czujnik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 15 godzin temu, Kyjek napisał: Pytanie - czy Wy również musicie od czasu do czasu czyścić ten czujnik ? Moja meganka ma 18 lat i ani raz nie był czyszczony ten czujnik - odpala za pierwszym razem, ale po wymianie sondy lambda są problemy z wolnymi obrotami przy zimnym silniku (są podniesione). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) Spróbuj ponownie odpowietrzyć układ chłodzenia. Popraw łączenie na czujniku temperatury płynu chłodzącego. Powinno to pomoc. Będziesz mógł obniżyć obroty biegu jalowego. Czujnik nie traci właściwości magnetycznych, ale szczelina powietrzna powinna być czysta, żeby amplituda impulsu była jak najwieksza. Edytowane 1 Listopada 2017 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyjek Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 To może wymienić ten czujnik na nowy skoro taki z nim problem co jakiś czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 6 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Tylko nie wiemy, czy problemem jego zabrudzeń nie jest sam silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi