Torus Opublikowano 12 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2017 Witam, Jestem od niedawna posiadaczem samochodu Renault Megane III hatchback z 2009 roku. Auto posiada silnik benzynowy 1598 cm3 z przebiegiem 115 tys. Niedawno pojawił się problem po odpaleniu samochodu. Auto nie reagowało na gaz, a po dłuższym wciśnięciu naglę wywindowało na wysokie obrotu i mocno szarpało. Sytuacja powtarzała się do momentu zagrzania silnika. Potem jakimś czasie pojawił się na komputerze błąd "skontroluj układ wydechowy". Po rozkodowaniu błędu wyskoczył mi komunikat błąd PO130 czujnik 02 (bank 1 czujnik 1)- usterka. Jeśli ktoś byłby mi w stanie pomóc w rozszyfrowaniu problemu byłbym bardzo wdzięczny. Za każdą pomoc już teraz z góry bardzo serdecznie dziękuję. Pozdrawiam, Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Sonda lambda za katem czyli 2ga do wymiany, najlepiej sprawdzic clipem lub elmem jak sie zachowuje tzn czy wogole zmienia parametry czy stoi martwa REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi