Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane 2 nie odpala

Monkey

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie ratunku kupiłem Megane 2 1.6 16v trzy dni temu z pełną historią serwisową serwisowana w Aso wczoraj zrobiłem 200 km i postawiłem na parkingu dziś rano nie odpaliła silnik kręci a nie odpala dodam jeszcze że wczoraj przy odpalaniu po tej trasie usłyszałem dziwny hurgot spod maski co to morze być to mój pierwszy Francuz i chyba ostatni ktoś wie co to morze być bd wdzięczny za pomoc

Tak wszystko całe jak zachurgotal to odpalił normalnie a dziś rano kaplica czytałem że to morze być jakiś koło zmiennych faz rozrządu lub cewki ale gość od którego wziąłem megi twierdzi że było zmieniane te koło i są na to papiery naprawdę mroźną się wk... po trzech dniach od kupna samochodu 

11 minut temu, pbet napisał:

A paski (rozrządu, osprzętu) masz całe?

Co się działo później? 

Jak zachurgotal to odpalił normalnie a dziś rano kaplica czytałem że to morze być koło zmiennych faz rozrządu lub cewki ale gość od którego brałem megi mówi że było zmieniane i koło i jedna cewka i papiery na to są 

W necie znajdziesz filmy jak brzmi uszkodzone KZFR. Porównywałeś? Jaki masz przebieg, z jakim przebiegiem kupiłeś, jaki olej, czy stan na max i co ile zmieniany, przy jakim przebiegu było wymieniane KZFR? Ciężko będzie cokolwiek powiedzieć bo tylko Ty wiesz jak to brzmiało.

13 minut temu, pbet napisał:

W necie znajdziesz filmy jak brzmi uszkodzone KZFR. Porównywałeś? Jaki masz przebieg, z jakim przebiegiem kupiłeś, jaki olej, czy stan na max i co ile zmieniany, przy jakim przebiegu było wymieniane KZFR? Ciężko będzie cokolwiek powiedzieć bo tylko Ty wiesz jak to brzmiało.

1 godzinę temu, pbet napisał:

A paski (rozrządu, osprzętu) masz całe?

Co się działo później? 

Jak zachurgotal to odpalił normalnie a dziś rano kaplica czytałem że to morze być koło zmiennych faz rozrządu lub cewki ale gość od którego brałem megi mówi że było zmieniane i koło i jedna cewka i papiery na to są 

Porównywalem brzmiało właśnie tak jak by to koło ja go kupiłem w piątek przebieg ma 113 tyś.  I napewno oryginalny jestem drugim właścicielem z polskiego salonu to koło i ta cewka były zmieniane razem i według książki serwisowej przy 89300 w 2013 r olej pokazuje że do zmiany niedługo a czy jest możliwe że to koło unieruchamia furę bo czytałem że nie

Pisze z telefonu dlatego tak czytałem mam je wszystkie 

Z którego roku auto? Czy akumulator sprawny i dobrze kręci? Na problem z odpaleniem największy wpływ ( poza sprawnym akumulatorem, obecnością benzyny w baku ) ma czujnik temperatury płynu chłodzącego, czujnik położenia wału korbowego oraz stan ich połączeń elektrycznych. W dalszej kolejności świece, cewki, wtryski.Trudności z zapalaniem wystąpią również, jeżeli przestawiony jest rozrząd o parę zębów, ale jak napisałeś koło kzfr było zmienione ( pasek też powinien być zmieniony, a  rozrząd  ??? ) 24.000 km temu.