Monkey Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Ludzie ratunku kupiłem Megane 2 1.6 16v trzy dni temu z pełną historią serwisową serwisowana w Aso wczoraj zrobiłem 200 km i postawiłem na parkingu dziś rano nie odpaliła silnik kręci a nie odpala dodam jeszcze że wczoraj przy odpalaniu po tej trasie usłyszałem dziwny hurgot spod maski co to morze być to mój pierwszy Francuz i chyba ostatni ktoś wie co to morze być bd wdzięczny za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 A paski (rozrządu, osprzętu) masz całe? 2 minuty temu, Monkey napisał: wczoraj przy odpalaniu po tej trasie usłyszałem dziwny hurgot spod maski Co się działo później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkey Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Tak wszystko całe jak zachurgotal to odpalił normalnie a dziś rano kaplica czytałem że to morze być jakiś koło zmiennych faz rozrządu lub cewki ale gość od którego wziąłem megi twierdzi że było zmieniane te koło i są na to papiery naprawdę mroźną się wk... po trzech dniach od kupna samochodu 11 minut temu, pbet napisał: A paski (rozrządu, osprzętu) masz całe? Co się działo później? Jak zachurgotal to odpalił normalnie a dziś rano kaplica czytałem że to morze być koło zmiennych faz rozrządu lub cewki ale gość od którego brałem megi mówi że było zmieniane i koło i jedna cewka i papiery na to są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 W necie znajdziesz filmy jak brzmi uszkodzone KZFR. Porównywałeś? Jaki masz przebieg, z jakim przebiegiem kupiłeś, jaki olej, czy stan na max i co ile zmieniany, przy jakim przebiegu było wymieniane KZFR? Ciężko będzie cokolwiek powiedzieć bo tylko Ty wiesz jak to brzmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkey Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 13 minut temu, pbet napisał: W necie znajdziesz filmy jak brzmi uszkodzone KZFR. Porównywałeś? Jaki masz przebieg, z jakim przebiegiem kupiłeś, jaki olej, czy stan na max i co ile zmieniany, przy jakim przebiegu było wymieniane KZFR? Ciężko będzie cokolwiek powiedzieć bo tylko Ty wiesz jak to brzmiało. 1 godzinę temu, pbet napisał: A paski (rozrządu, osprzętu) masz całe? Co się działo później? Jak zachurgotal to odpalił normalnie a dziś rano kaplica czytałem że to morze być koło zmiennych faz rozrządu lub cewki ale gość od którego brałem megi mówi że było zmieniane i koło i jedna cewka i papiery na to są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Kolego po co piszesz to samo zamiast odpowiadać na pytania? A widziałeś te papiery? Wiesz co jest w nich napisane? Edytowane 19 Listopada 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkey Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Porównywalem brzmiało właśnie tak jak by to koło ja go kupiłem w piątek przebieg ma 113 tyś. I napewno oryginalny jestem drugim właścicielem z polskiego salonu to koło i ta cewka były zmieniane razem i według książki serwisowej przy 89300 w 2013 r olej pokazuje że do zmiany niedługo a czy jest możliwe że to koło unieruchamia furę bo czytałem że nie Pisze z telefonu dlatego tak czytałem mam je wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Z którego roku auto? Czy akumulator sprawny i dobrze kręci? Na problem z odpaleniem największy wpływ ( poza sprawnym akumulatorem, obecnością benzyny w baku ) ma czujnik temperatury płynu chłodzącego, czujnik położenia wału korbowego oraz stan ich połączeń elektrycznych. W dalszej kolejności świece, cewki, wtryski.Trudności z zapalaniem wystąpią również, jeżeli przestawiony jest rozrząd o parę zębów, ale jak napisałeś koło kzfr było zmienione ( pasek też powinien być zmieniony, a rozrząd ??? ) 24.000 km temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colt1255 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Sprawdź akumulator. Ja też się kiedyś zdziwiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monkey Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Auto z 2003 roku rozrząd razem z kołem był zmieniany pod maską wszystko jest ok (chyba) stan samochodu naprawdę super Nie Wiem co mam myśleć samochód stoi pod domem a bez samochodu jak bez reki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 2 godziny temu, pbet napisał: Kolego po co piszesz to samo zamiast odpowiadać na pytania? Byle problem a Ty nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 19 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 (edytowane) Bez odpowiedzi na podstawowe pytania raczej nikt nie będzie w stanie pomóc. Edytowane 19 Listopada 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi