pietrek_g Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Cześć. Dziś pojawił się problem. W czasie jazdy wyskoczył check engine, komunikat abgassystem defekt, oraz jakiś komunikat z ABS/ASR. Auto kicha, prycha nie równo pracuje ale jedzie. Czy mógłby ktoś naprowadzić od czego zacząć? Czy przy pomocy kabla OBD2 i programu DDT2000 sprawdzę chociaż błędy? Z tego co czytałem może to być cewka, czujnik faz rozrządu lub EGR (jeśli występuje). A może jest ktoś z Gdańska kto mógłby podjechać i zobaczyć kompem? Jestem w pracy więc nie mam jak podjechać gdzieś na warsztat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Zadzwoń do ASO, tam mają serwis. Dużo jazd po mieście było? Może być; sonda, świece, cewki, wtryski, czujniki położenia wałka i wału. Bez clipa to loteria. Edytowane 28 Listopada 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek_g Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Auto 90% czasu spędza w mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Auto masz od nowości? Może też być katalizator zapchany. Czasem pomaga ostra jazda 100 km do150 km, na wysokich obrotach jak się da lub czeka Cię wymiana.Tu masz ; Fachowcy w pomorskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek_g Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Nie, nie. Auto mam dwa lata. A czy tym kablem i tym programem który mam da radę podpiąć auto czy w ogóle nie zawracać sobie głowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Do DDT jest kabelek typu KKL Ja używam preferowany. Da się zrobić dużo rzeczy, ale trochę trzeba umieć. Jeśli dobrze zinterpretujesz odczyty znajdziesz usterkę. Podejrzanie wyglądają sondy. Trzeba dokładnie zmonitorować ich pracę. Edytowane 28 Listopada 2017 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek_g Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Mam kabel właśnie KKL od vaga ale z tego co się zdążyłem zorientować po różnych forach to właśnie z DDT powinien działać. Ale nie miałem okazji póki co tego auta podłączać bo przez ponad dwa lata jak go mam to kompletnie nic się z nim nie działo. Standardowe wymiany oleju raz do roku (auto mało jeździ - auto mojego taty). I do tego paliwo i nic więcej. No i nigdy nie miałem okazji pracować z tym programem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 Czyli forum Renault Laguna Klub Polska "Programy diagnostyczne - DDT 2000" i nauka. Podjechałbym na clipa, żeby było szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrek_g Opublikowano 28 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2017 (edytowane) Dlatego właśnie wolę Vagi. Kabel i prosty program i robię co chcę. Ale dzięki za pomoc. Jutro brat podjedzie na warsztat i zobaczymy co w trawie piszczy. edytowano Problem rozwiązany. Padła cewka na 3 cylindrze. Po wymianie wszystko wróciło do normy. W warsztacie nawet język polski w kompie uruchomili mimo iż na różnych forach ludzie twierdzili że w przedlifcie się nie da. Za całość brat zapłacił 230 zł. Edytowane 29 Listopada 2017 przez pietrek_g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi