Bastek74 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2017 Witam. Na zakrecie 90 stopni w lewo auto wpadlo w poslizg na lodzie przy predkosci ok 10km/h. Wjechalem na niewysoki, standardowy kraweznik ( ok 10cm ) prawie wyprostowanymi kolami. Ukazal sie komunikat o poslizgu przedniej osi przez chwile po czym zgasl. Kolo kierownicy pracuje teraz ok 50% ciezej, Wyrazna utrata wspomagania. Nie ma zadnych drgan ani dzwiekow, zarowno przy jezdzie na wprost i podczas skretow. Nie ukazaly sie zadne komunikaty na wyswietlaczu komputera. Niestety mam w tej chwili klopot z dostaniem sie do ASO w celu podlaczenia do komputera. Ciekawi mnie czy jazda tym autem jest bezpieczna? Prowadzi sie "normalnie" poza tym, ze kierownica pracuje ciezej. Dodam, ze jest to wersja z kierownica po prawej stronie REGULAMIN pkt 5.6 literki PL. SMS-om mówimy stanowcze NIE! - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 11 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2017 być może coś się skrzywiło (wie wiem czy najechałeś z opuszczonym hamulcem czy koła były zablokowane). Faktycznie 10 km to nie jest hiper-prędkość ale jak miałeś zablokowane koła to mogło coś się przesunąć w zawieszeniu i stąd lekki opór na wspomaganiu (taka najgorsza z możliwych przyczyn). W sumie co tu się ma zepsuć w wspomaganiu? Silnik, czujnik skrętu ? Jak dobrze kojarzę to z wspomaganiem nawet clipem sie u mnie podpiąć nie da, jest wyszczególnione ze auto posiada ale zdiagnozować się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi