Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

okno nie reaguje na zamknięcie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie będzie to sposób rozwiązania Twojego problemu ale jakiś sposób na zamknięcie okna. Można ściągając tapicerkę z drzwi i ręcznie podnieść szybę do góry zabezpieczając ją przed otwarciem jakąś drewnianą deseczką. Później można się zająć diagnozą ale powodów dla których szyba nie chce się podnieść do góry może być kilka. Zjechała cała do dołu czy częściowo opuściła i nie chce się podnieść? Czy słychać, że silniczek w drzwiach próbuje podnieść szybę po naciśnięciu przycisku? Opisz dokładniej tą sytuację, a najlepiej i najszybciej będzie jak poszukasz już istniejących, podobnych tematów na forum.

Znalazłam jeden podobny temat ale tam zamyka z pilota okno, polecono mu wymianę sterownika. Na razie zakleiłam taśmą okno , jutro pojadę do mechanika!!!może pomoże, ale chciałabym mu pomóc. Co do zamykania, szyba jest opuszczona do końca i słychać mechanizm w drzwiach jak pracuje. Wcześniej kilka razy jak otworzyłam okno to nie mogłam go od razu zamknąć musiałam kilka minut odczekać.

6 minut temu, gunian napisał:

Wcześniej kilka razy jak otworzyłam okno to nie mogłam go od razu zamknąć musiałam kilka minut odczekać.

To by mogło wskazywać na kończący swój żywot silniczek od mechanizmu unoszenia szyb, który musiał ostygnąć zanim znów wziął się do roboty. A szyba sama opadła po krótkim naciśnięciu przycisku opuszczania czy opuszczałaś ją do końca przyciskiem?

• 3 miesiące temu...

Jakiś czas temu  dostałam się do mechanizmu i pracuje w jednym kierunku-tylko otwiera a nie zamyka.Narazie mam zamkniętą szybę i odłączone przyciski.

Co mam zrobić - kupić nowy silniczek ?

Raczej cały mechanizm wraz z szynami, mniej roboty przy wymianie niż wymieniać sam silnik, a ceny używek niewielkie. Ponadto wyeliminujesz możliwość, że winne są np. linki lub mechanizm.