Matemaru Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Witam, czy jest jakaś różnica między lusterkiem zewnętrznym lewym od HB, kombi i 3D/5D? Bo w wyniku małej kolizji (Jakby ktoś chciał widzieć, kolizje (klik)) mam uszkodzone lusterko, plastik i szkło. Więc chciałbym wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Nie ma różnicy między kombi, lub sedanem czy też 5D HB. Cabrio ma na pewno inne. 3D wydaje mi że różni się w szczegółach (ale mogę się mylić). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matemaru Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 dziękuje za informacje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Tylko oprócz obudowy, zwróć uwagę na ilość pinów w kostce do podłączenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matemaru Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 chciałem zamówić przez neta, jaka jest różnica między nimi? Ze podgrzewanie ma więcej lub coś? czy to losowo i muszę zadzwonić by się dowiedzie dokładnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Liczba pinów w kostce zależy od tego czy masz składane elektrycznie lub podgrzewane. Maksymalnie lewe jest chyba na 7 pinów, wtedy jest i regulowane elektrycznie, składane i podgrzewane. Bynajmniej sprawdź ile pinów masz u siebie i jakie, to dobierzesz takie samo (więcej pinów może być, będzie pasować). Przeważnie ilość pinów jest podana np. na aukcjach allegro. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matemaru Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2017 Okej jutro spojrzę. Zamykanych nie mam, podgrzewane oraz regulowane elektrycznie jest. Dziękuje i Wesołych Świąt. Nie mogę wypiać kostki. Siedzi strasznie ciężko. Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Odkręć je (jest na jednej śrubce) wtedy będziesz miał luźniej. Jak nie pomoże to będziesz musiał zdjąć tapicerkę. Wiem, że jest bardzo ciężko, ponieważ przeszkadza tapicerka drzwi, ale za każdym razem udawało mi się wypiąć kostkę bez jej zdejmowania. Żeby odpiąć kostkę musisz na górze kostki nacisnąć na dźwignię zatrzasku (czyli trzeba ścisnąć kostkę). Jak poluzujesz lusterko powinno być łatwiej. Jak by co to lusterko lewe z wszystkimi bajerami ma 7 pinów, a prawe 9. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matemaru Opublikowano 26 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Lusterko odkręciłem, problem mam tylko z wyjęciem samej wtyczki. Jakbym nie ciągnął i nie próbował nacisnąć siedzi twardo. Jutro będę próbował dalej, bo jednak są świeta;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 26 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2017 Spróbuj zrobić dźwignię jak na zdjęciu, delikatnie naciskając. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matemaru Opublikowano 31 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2017 Dziękuję za pomoc, lusterko wymienione i rzeczywiście wystarczyło mocnej podważyć śrubokrętem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matemaru Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Dobra pytanie, mogło coś się spierniczyć z ogrzewaniem lusterka? Da się sprawdzić co konkretnie? Bo kurczę pogoda taka kiepska, a tutaj lusterko co chwila zawalone. A nie chce robić gówno burzy sprzedawcy jak się okaże, ze to jakiś szczegół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Musisz zdjąć (wypiąć) szkło lusterka, włączyć ogrzewanie i sprawdzić czy dochodzi napięcie do kostki wpiętej w lustro. Jak jest napięcie to mata grzewcza jest spalona. Możesz to jeszcze sprawdzić mierząc rezystancję maty grzewczej po wyjęciu lustra. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi