onifer Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 (edytowane) Dzisiaj na stacji gość stwierdził, że mam do wymiany końcówkę kierowniczą lewą bo są na niej luzy. Czy to tak się fachowo nazywa? Bo nie wiem czego szukać. Czy to chodzi dokładnie o końcówkę drążka kierowniczego? Z tego co wiem to mówił, że potem trzeba robić zbieżność. Jakie mogą być objawy w czasie jazdy usterki tej części? Czy można taką końcówkę wymienić tylko z jednej strony, czy raczej wymienia się obie naraz? Jakich firm najlepiej szukać aby to miało jakąś w miarę trwałość? W sklepie proponują mi marki Moog. Czy ta marka jest ok? Edytowane 11 Stycznia 2018 przez onifer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Tak - końcówkę drążka kierowniczego. Ja wymieniłbym dwie końcówki, bo zbieżność kosztuje 80 zł i długi czas spokój. Objaw to nieodkręcanie kierownicy przy wychodzeniu z zakrętu., możliwe myszkowanie na jezdni, zdzieranie opon i szybka utrata przyczepności. Dodatkowo zwiększone zużycie paliwa. Śmiało bierz Moog'a. On produkuje dla Nissana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Dziękuję. Czyli dwie końcówki wymienia się tylko przez wgląd na to, aby za chwilę znów nie płacić drugi raz za zbieżność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 11 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 Te dwie końcówki powinny wytrzymać przynajmniej 40 tkm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 11 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2018 A czy ktoś kojarzy markę SWAG? Mam możliwość uzyskania dobrej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Jedni chwała, ale ja nie. W Espace wytrzymala 1 rok - więcej nie kupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 12 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 (edytowane) A Meyle? Szukam jednak czegoś tańszego a w miarę wytrzymałego. Edytowane 12 Stycznia 2018 przez onifer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onifer Opublikowano 16 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2018 (edytowane) Mam pytanie. Czy w danym typie Meganki mogą być dwa rodzaje końcówek drążka (chodzi o dwa rodzaje mocowania- przykręcania) i jest konieczność wcześniej zaglądania jakie dokładnie są w moim aucie? Bo tak mi zasugerował mechanik, a ja chciałem zamówić końcówki na własną rękę? Edytowane 16 Stycznia 2018 przez onifer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawinci Opublikowano 11 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Trzeba zmierzyć grubość drążka bo są różne rozmiary, ja mam chyba 21 ale nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi