proxyl Opublikowano 29 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2018 Witam Właśnie zakupiłem meganke III ph3 07/2013 z Francji. Nie do końca potrafię zidentyfikować wersję silnika. W wydruku z aso mam k9k 636 start stop nr silnika d118787. Według autocetrum to silnik ze start stopem powinien wejść dopiero w 2014 (energy)? Jaki jest moment obrotowy 240 czy 260nm? czy był start stop w wersji 110km z 240Nm? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 A faza III to nie była dopiero od 2014 roku? Nie jestem pewny, ale tak właściwie do tej pory myślałem. Ja w kwestii identyfikacji silnika napisałem do Renault Polska, pogoniłem ich lekko dzwoniąc na infolinię i dostałem w zasadzie wszystko czego potrzebowałem (pomijam formę, w jakiej to dostałem). Mój silnik to K9K 656 i to jest 1.5 110 KM Energy z 260 Nm i maksymalnym momentem na poz. 1750 obr./min. Nie sugerowałbym się kompletnie tym co 'mówi' Autocentrum - z tymi silnikami trudno jest dojść do ładu, też na początku miałem z tym problem. Jak chodzi o auto start&stop, to wg mnie i silniki TCe, i dCi miały to już wcześniej, nie wiem czy nie od fazy II (czyli od ~2012) - nie jest to cecha silnika oznaczonego Energy. PS: poszperałem w Internecie i wychodzi, że k9k 636 to silnik 110-konny, wg mnie z momentem 240 Nm - ale tu potrzebne jest potwierdzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxyl Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 No ja też myślałem że ph3 od 2014 ale moja z 2013 tak właśnie wygląda. Może ktoś by po winie pomógł: VF1KZ140648486600. Załączam wydruk z aso pod ten win. Może by mi ktoś pomógł z rozkodowaniem wyposażenia. na myrenault pokazuje tylko zakres serwisu. Z góry przepraszam za może laickie pytanie ale mam auto od niedzieli, wcześniej zawsze audi 80/a4 a4klub:) teraz zmieniam forum :). pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Po vin masz system start-stop. Powinieneś mieć przycisk do wyłączania tego systemu obok pokrętła regulacji reflektorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Jeśli chodzi o wyposażenie, to polecam rejestrację w Moje Renault i następnie zalogowanie się w aplikacji mobilnej (na pewno działa to w Androidzie) - tam jest podane całe wyposażenie i wszystkie informacje nt. auta; niestety brakuje tych informacji po zalogowaniu się do serwisu poprzez stronę www (kiedyś były). U mnie wygląda to tak: Edytowane 30 Stycznia 2018 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxyl Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 aniewa, jasne że mam system i wyłącznik, tylko nie wiem czy 240 czy 260Nm. potem zrobię fotę silnika bo raczej widać wersję po osprzęcie. wydaje mi się że to ten załączony w pdf Brochure_1500_dCi_c_2014.pdf mimo że moje autko to 07/2013. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Kolego @proxyl: jak wyżej jeśli nie masz wersji Energy, to masz 240 Nm; sprawdzisz to najszybciej tak jak Ci napisałem 2 posty wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxyl Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) konwil zainstalowałem i nie mam opcji wyświetlenia wyposażenia (anis strona www ani apka). jak ktoś jeszcze może to proszę rozkodujcie moje wyposażenie. pozdrawiam Edytowane 30 Stycznia 2018 przez proxyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) No dobrze i masz napisane, że masz Energy, więc wg mnie masz na 100% 110 KM i 260 Nm. I teraz jak tak patrzę na ten PDF dot. silnika, to sam zgłupiałem - czyli każdy silnik 110 KM ma 260 Nm? PS: grafika samochodu, która pojawiła się w Moje Renault sugeruje, że masz fazę II a nie III. To jak to jest? I faktycznie nie widzę opcji wyposażenia - z jakiego rynku jest samochód? Może tu jest problem. Edytowane 30 Stycznia 2018 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxyl Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 francja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Wyposażenie sprawdzisz na stronie: http://carinfo.kiev.ua/cars/vin/renault Wpisujesz tylko swój VIN i widzisz co wyjechało z fabryki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proxyl Opublikowano 30 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 patrząc po rozkodowanym wyposażeniu nie wszystko się zgadza na stronce z ua. z taśmy zjechało 01/2013 ph2 a wygląda jak na załączniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) No to faktycznie faza III Jesteś pewny, że nie było nic, yyy... przerabiane? PS: Zdjęcie spod Makro przy rondzie Ofiar Katynia? Edytowane 30 Stycznia 2018 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 (edytowane) Dziwna sprawa. Faktycznie na dekoderze jak byk wyskakuje phase 2, a tu mamy fizycznie przód z 3. Może we Francji ph3 było wcześniej? Najlepiej potwierdzić to w ASO chociaż w MyRenault zawsze wyskakuje raczej dobra miniaturka (bryła, kolor), a to potwierdza ph2. Hm... ciekawe. p.s. a szyby masz wszystkie z tego samego roku? Edytowane 30 Stycznia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Na każdym plastyku jest wytłoczona data produkcji, rok i miesiąc. Można porównać czy któryś z istotniejszych elementów nie jest znacząco młodszy od pozostałych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi