tomsik Opublikowano 30 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2018 Witam. Posiada ktoś schemat elektryczny sygnalizacji zaciągnięcia hamulca ręcznego (postojowego) ? Chodzi mi o auto Megane I rocznik 1998. Intereseuje mnie jak to jest wszystko podłączone (czyli krańcówka dźwigni, lampeczka w licznikach która za to odpowiada, bezpiecznik zabezpieczający obwód sygnalizacji) dlatego że mi ten obwód wogóle nie działa. Tzn jak zaciągnę ręczny to nie świeci mi się kontrolka w zegarach. Może być kilka przyczyn ale fajnie było by mieć schemat. Wtedy wyeleminowanie wadliwego podzespołu będzie łatwiejsze. Proszę o taki schemat jeśli ktoś posiada. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Kontrolka ręcznego -16- zasilana jest ze stacyjki -22- po włączeniu zapłonu. 7- włącznik ręcznego, 6-czujnik poziomu płynu hamulcowego. Edytowane 31 Stycznia 2018 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomsik Opublikowano 31 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 Dziękuję za odpowiedź. Patrząc na ten schemat to czy z obwodem kontrolki zaciągnięcia hamulca postojowego ma połączenie aparat oznaczony cyfrą 6 ? co to jest i jaką pełni funkcję ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 (edytowane) Pomyliłem się pisząc element 8. Miało być (6) czyli czujnik poziomu płynu hamulcowego. Edytowane 2 Lutego 2018 przez aniewa zamiast słowa hydrol - płyn hamulcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 31 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2018 A czy przypadkiem żarówki nie masz spalonej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomsik Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 aniewa pisząc hydrol masz na myśli płyn hamulcowy ? jabrze żarówkę wiem że tez musze sprawdzić, ja nawet podejrzewam że kiedyś ktoś mógł wyjąć tą żarówkę z płytki drukowanej licznika. W ogóle musze jej poszukać na tym liczniku. Więc pewnie czeka mnie zdejmowanie górnej części kokpitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomsik Opublikowano 24 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2018 Witam panowie. Mam kolejny problem z tym autem (Megane I rocznik 98, pojemność 1.9 DIESEL). Otórz nie działa na zegarach wskazówka od temperatury silnika. Czy ktoś z was posiada jakiś schemat całego obwodu temperatury ? Mam tu na myśli schemat, który pokazuje połączenie czujnika temperatury, z wskażnikiem w zegarach ? Zapewne sygnał ten trafia także do komutera. Prosze o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi