rafam29 Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Witam, Mam taki problem mianowicie podczas odpalenia samochodu utrzymuje on obroty natomiast po dodaniu gazu obroty spadają i silnik gaśnie. Problem z dławieniem się silnika po odpaleniu i brak reakcji na pedał gazu występuje tylko na zimnym silniku. Czasem odpala dopiero za 3-4 razem. Podczas jazdy także czuć lekkie szarpnięcia. Być może ktoś miał taki problem i mógłby wspomóc wiedzą Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack3226 Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Masz instalację LPG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Conneus Opublikowano 11 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2018 Problem z iskrą dokładnie z cewkami/świecami. Najlepiej pierw wykręć świece i sprawdź ich stan. Zapewne jak jest silnik zimny to zbiera się wilgoć na nim i wtedy masz przebicie. Na ciepłym silniku cewki mogą mniej przebijać. Ale jeśli to cewki to tak czy siak warto wymienić też świece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafam29 Opublikowano 12 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Mam instalację LPG ale problem występował jeszcze przed instalacją, która jest od niedawna XXX Dziekuję za informację odnośnie cewek - bo może być to przyczyna XXX Mam jeszcze pytanie co myślicie o przyczynie po stronie: -Czujnika położenia wału - Zaworu KZFR XXX Trochę poczytałem forum i wpadłem na te 2 rzeczy. XXX XXX REGULAMIN pkt. 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER...-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 12 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2018 Oprócz poprawności świec i cewek istotne jest; - czystość i jakość paliwa ( gdzie tankowałeś ? ), - szczelność układu dolotu ; wszelkie dodatkowe powietrze przedostające się przez nieszczelności szkodzi w prawidłowej pracy silnika ; .. a/ zabrudzony układ dolotowy; .......demontaż układu, czyszczenie wnętrza a następnie montaż i wszystko jest OK. Sprawdzenie stanu filtra powietrza, szczelność map sensora, czystość i szczelność przepustnicy, szczelność kolektora ssącego; .. b/ zaśniedziałe łącza; przeczyścić wszelkie styki, łącza, wtyczki , …c/ stan kabelka, wtyczki jak i czujnika położenia wału korbowego, lubi być chimeryczny. Jak nowy, to tylko oryginał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi