kirek Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 Od pół roku jestem właścicielem megana II 1.5 dci 105 KM sedan, 2006r. Proszę użytkowników o opinie na temat tego samochodu. Ostatnio zauważyłem że samochód na piatym lub szóstym biegu po puszczeniu pedału sprzęgła przez moment wpada w dziwne wibracje (tak jakby jechał po chropowatej nawierzchni), oprócz tego wrzucając jedynkę od czasu do czasu słychać dość głośne stuknięcie z okolic podwozia. Poza tym jadąc w nocy po około 30 minutach zaczynaja blednąć napisy na wyświetlaczu d radia. Proszę wszystkich o poradę i z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 12 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2007 gdzies juz byly opinie na temat tego silnika... sam nim jezdze (tylko ze 82KM, Euro3) i jestem bardzo zadowolony na poczatku (12-13kkm) zjadl mi nadmiar oleju, dostal dolewke 1L (mialem max teraz jest caly czas polowa wskazania, na bagnecie idealny srodek) ale to jest normalna akcja procz tego nie mam co narzekac! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir-Gutek Opublikowano 17 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2007 Ostatnio zauważyłem że samochód na piatym lub szóstym biegu po puszczeniu pedału sprzęgła przez moment wpada w dziwne wibracje (tak jakby jechał po chropowatej nawierzchni), U mnie tez czasami pojawiaja sie wibracje jak przyspieszam na biegach 4 i 5 w niskim zakresie obrotow - jak na przyklad wrzucam czworke i zaczynam krecic silnik od ok 1600obr./min w gore, gleboko wciskajac pedal gazu. Jest to troche niepokojace... pewnie cos niedlugo bedzie do wymiany.... :/ Niedawno pekla mi rura od turbo (auto stracilo moc, wogole nie przyspieszalo). Znalazlem uzywana i tanio wymienilem w zaprzyjaznionym warsztacie. Ogolnie z auta jestem zadowolony. Kupilem uzywanego w listopadzie 2006r, mial przejechane 55tys. Zrobilem 10 tys i jak na razie bez powazniejszych problemow. Zdecydowany plus tego auta to spalanie. Ostatnio jak jechalem na narty za kolega ktory ma Cinquocento (predkosc ok 80-90 km/h) srednie spalanie na calej trasie wynioslo 3L/100 km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 25 Lutego 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2007 Co do tego szarpania to podejrzewam którąś poduszkę albo nawet dwie. Ja mam to samo tylko Megane I. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi