kamul Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Hej mam pytanie, bo być może są przypadki, że ktoś ma MI coupe i musiał transportować dziecko. W którym miejscu montowaliście fotelik? Fotel przód (wtedy pewnie demontaż poduszki) czy może z tyłu - czy da się tak i żeby było w miarę wygodnie - może jakieś podpowiedzi? Próbowałem uzyskać odpowiedź bezpośrednio od renault, natomiast ich stanowisko na teraz wygląda tak: "Szanowny Panie,W nawiązaniu do Pana zapytania dotyczącego instrukcji do pojazdu o nr VIN ... z przykrością informuję, iż w związku z wiekiem pojazdu nie posiadamy dedykowanej instrukcji dla tego modelu.W załączniku zamieszczam poglądową instrukcję dla tożsamego modelu datowaną na rok 2000.Informacje w niej zawarte mogą pomóc, ale pod żadnym pozorem nie należy ich traktować jako ostateczne stanowisko .W celu ustalenia kwestii gdzie należy w tym pojeździe montować fotelik dziecięcy oraz, czy możliwe jest wyłączenie poduszki powietrznej pasażera proszę skontaktować się z najbliższym Autoryzowanym Serwisem Renault.Poniżej przesyłam Panu link do wyszukiwarki Serwisów Renault: https://www.renault.pl/znajdz-dealera.html.Przy udzielaniu odpowiedzi prosimy o zachowanie ciągłości korespondencji. " Swoją drogą może ktoś ma instrukcje do Megane Coupe I ? Język w sumie obojętny ale chętnie widziany PL/ENG Chciałbym jakieś info od użytkowników zanim udam się do dealera. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 22 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2018 Instrukcja jest uniwersalna: link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamul Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 @mireczek01 Dzięki za instrukcję, niestety oprócz info, że nie można na przednim fotelu jak jest poduszka montować więcej się nie dowiedziałem. Może ktoś jednak ma doświadczenia w coupe na "własnej skórze" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Z tyłu montujesz zgodnie z instrukcją producenta fotelika. Zapewne standardowy montaż, tak jak w każdym samochodzie bez złącz ISOFIX. Na pewno nie jest to wygodna sprawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamul Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Dzięki, z tyłu to będzie masakra zwłaszcza, że wygląda na to, że nie można tego zrobić na środku kanapy :( sprawdzę jeszcze co na to mówią bezpośrednio u dealera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 23 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 Większość na tym etapie zaczyna myśleć zmianie autka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamul Opublikowano 23 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2018 @krzychu73 Auto większe już jest ale z pewnych względów żona je użytkuje i odwozi dziecko, a mnie coupe ma służyć tylko do odbierania synka ze żłobka a że to auto po prostu od wielu lat lubię to wolałbym żeby zostało. Jakbym jednak nie miał wyboru to być może to będzie jedyny sposób, tylko trzecie miejsce w garażu trzeba by dokupić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi