xGrK220 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 No dobra ale patrząc 2 raz na to co ja pisałem 3 godziny temu to była zła diagnoza brat słyszał po rurze wydechowej że się zmienia reakcja samochodu po wyjęciu kabla z swiecy a ja sadziłem że nie bo silnik zagłuszał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Urządzeniem do których dochodzą rurki, wtyczki w układzie dolotu i mające wpływ na moc silnika to ; - silnikk4m700gra ; - nr 5 - przepustnica , -nr 10 - map sensor. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) Generalnie gdyby to był problem z map sensorem to na desce zapalałaby Ci się kontrolka EKG silnika, ten pomarańczowy zygzak. Kontrolka zaświeca się również wtedy, gdy są błędne wskazania położenia przepustnicy, jest problem z wtryskami lub z czujnikiem prędkości samochodu. Ale z tego co ja pamiętam to do map sensora dochodzi tylko jeden wężyk, możesz w sumie sprawdzić sobie w jakim jest stanie, czy nie ma gdzieś dziury. Swoją drogą @Andrzej-2010, wprowadzasz Kolegę w błąd tym schematem wyżej. Jeśli podał dobrze dane to ma silnik K7M, a nie K4M. Map Sensor znajduje się w tym silniku przy podszybiu, obok przepustnicy. Edytowane 20 Kwietnia 2018 przez droopy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xGrK220 Opublikowano 20 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2018 (edytowane) @droopy Tak zgadza sie k7m i pewnie mowa o tym ( map sensor ) co ma 1 gumową rure i wtyczkę z 3 kablami i chyba zielona uszczelka jak się nie mylę Czy ona dochodzi do kolektora ? Bo nie ukrywam przy wejsciu kolektora mam gumowy wąż który własnie idzię w tamtą stronę i przy kolektorze jest nie wiem jak to napisać wąż owinięty sznurkiem ? On Faktycznie wygląda na taki juz zjechany.. Końcowka strasznie jego mi się nie podoba. Edit: patrzyłem wężyk od mapa końcówka przy nim jest na 2 części złamana a przy kolektorze czuć palcem ze również pęknięty. Pany dziś gdzie kupie taki wężyk? Musi byc opleciony tym sznurkiem? I jaka jest średnica otworu tak na marginesie? Dodam tylko że pracuje teraz i się nie wyrobie do jakiegoś sklepu z częściami.. nie wiem w obi/leroy kupie go? Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez xGrK220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) 12 godzin temu, droopy napisał: Swoją drogą @Andrzej-2010, wprowadzasz Kolegę w błąd tym schematem wyżej. - To jest tylko schemat poglądowy. Chodziło mnie o odpowiedź na pytanie kolegi xGrK220 . - Nic nie stoi na przeszkodzie, aby kolega zaprezentował właściwy schemat układu dolotowego silnika. - xGrK220 - doraźnie możesz zakleić taśmą, nałożyć inny wężyk i zakleić. - Chodzi o to, aby wężyk był szczelny i drożny na całej długości. Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xGrK220 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 @Andrzej-2010 mam wężyk od tego pochłaniacza i na pewno jest szczelny bo 2 część zaślepiona przy kolektorze a zanim to zrobiłem to sprawdziłem szczelność i czy podejdzie mi on? W wolnych dniach pojade na szrot i popatrze na weze bądź do jakiegoś sklepu i zakupie nowe dwa do pochalaniacza i tego map. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Wężyk do map sensora na pewno nie może być zbyt "szmaciany", jakiś od spryskiwacza czy coś takiego Jak chcesz mieć pewność to jedną jego stronę zatykasz palcem, a z drugiej ustami mocno powietrze zaciągasz. Ścianki nie mogą się zapadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xGrK220 Opublikowano 21 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2018 (edytowane) Ok sprawdzę i podam info co jak i czy jakieś są zmiany Dobra pisze relacje. Wymieniłem wężyk i bang obroty równe nie szarpie a specjalnie czekałem az dobrze sie nagrzeje tylko gdy się przejechałem nie było czuć mocy Ale zmieniłem również krokowy na swój stary który jednak był dobry adaptacja zrobiona z forum poczekałem aż wszystko się stanie jak bylo opisane wentylator sie załączył odczekałem az się wyłączy i odpaliłem go ponownie w celu przejażdżki i kunie wróciły ibaczej mówiąc moc jest obroty stabilne i co ciekawe nie czuć juz zapachu benzyny Czyli wężyk od map sensora byl dosyć poważnie zniszczony i łapał lewe powietrze. Ale jeszcze się okaże w drodze do miasta narazie jest picuś glancuś Dziękuję za wszelką pomoc. Renia ożyła Edytowane 21 Kwietnia 2018 przez xGrK220 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi