Nik0 Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Witajcie, teraz mnie spotkał Electronic Fault - po uruchomieniu silnika krótki sygnał dźwiękowy, STOP, pojawia się czerwony wykrzyknik, nie działają światła stopu, strzałka prędkościomierza nie ruszy się, panel klimy nie działa, spryskiwacze nie działają. Sprawdziłem: poziom płynu hamulcowego, bezpieczniki, wizualnie sprawdziłem modułu BSI/UCH. Powiem jeszcze że w środku samochodu nie wiem skont, ale była woda (wtyczki pod fotelem kierowcy sprawdziłem - suche i czyste). Proszę o podpowiedź gdzie jeszcze szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 28 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2018 Woda była w miejscu nóg kierowcy? Może dostała się od UCH. Nie było to następstwem czyszczenia klimy? Rozumiem, że silnik zapali, ale brak wskazań prędkościomierza i gaśnie, czyli jakby wyłączył się zapłon. Na jak długo zapali? Czy po zgaśnieciu wyłącza się ori radio? Czy sprawdzałeś czujnik synchronizacji (położenia wału - wskazanie obrotomierza) - dotyczy również pomiaru napięcia zasilania na jednym wyprowadzeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nik0 Opublikowano 3 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2018 jabrze, woda była pod nogami kierowcy i pasażera (tylko z przodu). UCH sprawdzałem (wizualnie), nic niepokojącego nie zauwarzyłem. klimy nie czyściłem. samochodem normalnie się potuszam. radio włąncza się tylko przyciskiem i po wyłączeniu zapłonu pracuje dalej. gdzie ten czujnik synchronizacji? i jak go sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi