jinx_20 Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 (edytowane) Czy może ktoś potwierdzić, że metoda sprawdzania czujników parkowania przez "dotyk" palcem daje 100% pewność, że czujnik działa? Mam w swojej Megane III taki problem, że nie działają mi ani tylne, ani przednie czujniki. Po wrzuceniu wstecznego słyszę kilkusekundowy ciągły dźwięk i tyle. Po aktywacji (w menu) przednich na desce wyświetla komunikat, żeby skontrolować poziom parkowania. Przód nie działał mi od początku, a tył przestał działać z dnia na dzień. Te tylne pod palcem "pulsują". Czy to znaczy, że są sprawne i problemem będzie sterownik? Edytowane 29 Marca 2018 przez jinx_20 Dodam, że czujniki są oryginalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 29 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Jest podobny temat. Tam pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jinx_20 Opublikowano 29 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2018 Naprawiłem, działa zarówno przód jak i tył. Wszystkie osłuchałem stetoskopem lekarskim i okazało się, że jeden przedni nie "odpowiada". Problemem była luźna wtyczka. Po dociśnięciu wtyczki cały system zaczął działać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi