ravon Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Witam, Podczas odkurzania dywaników zauważyłem korozję na przegubie drążka kierowniczego. Zdjęcie robione z flashem nieco potęguje efekt ale tak czy tak wygląda to nieciekawie. Pytanie brzmi dlaczego tak to przyrdzewiało i co z tym robić? Wymieniać? W megance fabrycznie nie ma tam żadnej osłony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 masz ten samochód od nowości ? Pytam bo może coś było grzebane i brakuje gumowej uszczelki otworu na łącznik, i nie, nie powinno to tak wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravon Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Jestem 2 właścicielem, auto z polskiego salonu. Mam je kilka miesiecy, nie wiem czy tak bylo jak kupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 (edytowane) Odstawić auto, absolutnie nie eksploatować pojazdu, grozi wybuchem! Spokojnie, są to elementy stalowe, niczym nie zabezpieczone, więc korodują pod wpływem wilgoci. Rdza powierzchniowa. Jeżeli mocno Cię to razi, pokryj delikatnie jakimś olejem w sprayu. Oczywiście, jeżeli mechanicznie jest wszystko w porządku, a tego nikt zdalnie nie oceni. Sarna1 zaglądałeś kiedyś pod kokpit? To byś się dopiero przestraszył. Edytowane 31 Marca 2018 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 31 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 tak zaglądałem, w młodości sprowadzałem auta na handel jeszcze jako składaki - taka rdza w młodym, nie popowodziowym aucie jest niedopuszczalna, rozbierałem różne auta i takiej rdzy w tym miejscu nie miały nawet MB okulary. Zajrzyj pod tapicerkę, lub lepiej z kanału, na pewno jest problem z uszczelką łącznika kolumy kierowniczej. I z taką rdzą nie jeździć bo w końcu się zatrze i kierownicą nie zakręcisz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ravon Opublikowano 31 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2018 Niedługo będę olej zmieniał to popatrzę z kanału czy coś tam nie widać. Tak na pierwszy rzut oka ta rdza jest po wierzchu. Wezmę szczotką drucianą i ją trochę zedrę i spróbuje czymś zabezpieczyć. Kierownica chodzi bardzo lekko, nie ma się do czego przyczepić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2018 Cytat I z taką rdzą nie jeździć bo w końcu się zatrze i kierownicą nie zakręcisz.... ło chłopie zanim to się zatrze to te auto na złomie będzie lub u innego właściciela, co nie zmienia faktu że spora korozja powierzchowna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi