asdero Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 To ja mam pytanie z innej beczki - mam czujniki w alufelgach, ale zwyczajnie ich nie potrzebuję. Na stalowych zimą jeżdżę z błędem czujników, a przy każdej zmianie latem nie mam ochoty dopłacać za czujniki. I teraz pytanie, czy mogę zwyczajnie powiedzieć u wulkanziatora żeby olali czujniki i założyli koła jak im wypadnie, czy wyjdzie z tego jakaś kaszanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 17 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2015 Jak ich nie potrzebujesz to je wymień na zwykłe wentylki i wyłącz sobie CLIPem funkcję SSPP. Czujniki można sprzedać. BTW jak byś sprzedawał to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgje Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Witam też się podepnę. Mi dziś wyskoczył komunikat że opona jest przebita i zapaliła się kontrolka stop, a oczywiście powietrze w kole jest stąd moje pytanie. Czy to może oznaczać padnięty czujnik czy faktycznie coś nie tak jest z kołem mimo że jest powietrze? Edytowane 20 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 A jakie CIŚNIENIE było w kole? Komunikat o przebitej oponie nie oznacza, że opona to już kompletny flak, ale że ciśnienie spadło mocno poniżej progu. U mnie taki komunikat jak był, a podjeżdżałem dopompować to ciśnienie było lekko powyżej 1 atm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgje Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 No tak głupota nie boli. Czujnik działa w porządku nie było mnie chwile autem jeździł ktoś inny i powietrze uchodziło na początku było żeby sprawdzić ciśnienie teraz już że przebita dopompowałem i jak ręką odjąć było poniżej 1.5. Dzięki wielkie za podpowiedź 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Dlatego ja czujniki trzymam i do drugiego kompletu felg dokupiłem. Jak powietrze zejdzie do 1,5 to praktycznie tego wizualnie nie widać. Czujniki uratowały mi właśnie oponę w podobnej sytuacji. Gdyby nie alert, nawet bym nie wiedział 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi