diablomichal Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 Stoję przed montażem haka holowniczego do megane III hatchback. Zakupiłem (niestety) oryginalną wiązkę z modułem do renault III grandtour na gniazdo 7 pinowe. Potrzebuję jednak zainstalować gniazdo 13 pinowe. Czy posiada ktoś może rozpiskę pinów oryginalnego modułu haka (Renault erich jaeger 321169), może dało by się lekko zmodyfikować ową wiązkę i wykorzystać ten moduł dla gniazda 13 pinów. Może ktoś ma oryginalną wiązkę 13 pinów i mógłby sprawdzić jaki ma moduł oraz jak się da jak są do niego podpięte kable. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diablomichal Opublikowano 22 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 (edytowane) Odpowiem dla potomnych, kontaktowałem się z erich jaeger i oni powiedzieli mi, ze można pociągnąć bezpośrednio od wstecznego, ja zastosowałem jednak przekaźnik i podpiąłem się w wiązkę haka w złączę 2 pinowe gdzie jest zasilanie światła przeciwmgielnego oraz stop. Edytowane 22 Maja 2018 przez diablomichal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi