megi2005 Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 (edytowane) Witam na Forum jestem tu nowy od niedawna jestem posiadaczem Meane ii 1.4 16 v z 2005 roku i pojawił się pierwszy problem ,,DIRECTION A CONTROLER'' wiem ze znaczy to sprawdź wspomaganie (działa normalnie) . Przeskanowałem auto ,,elm 327'' i błędu nie wykryło , czasami w kierownicy wyczuwam jakby krzyżak zarechotał wiem z doświadczenia w inny aucie.. (FORD) Sprawdziłem je żaden luzu nie ma... Auto prowadzi się dobrze nic nie stuka itd koła reagują na ruch kierownicą idealnie... Macie jakieś pomysły co to może być i jak się tego błędu pozbyć ? możne jakiś czujnik Ps . przy tym błędzie Świeci się SERVICE i poduszka Edytowane 13 Maja 2018 przez megi2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Całość siedzi przy silniku wspomagania. Najwidoczniej zrobił się luz na zębniku, jest szarpanie ( nierównomierna praca) a silnik nie dociąga napędu do pozycji zrównoważenia. 1 godzinę temu, megi2005 napisał: przy tym błędzie Świeci się SERVICE i poduszka To następstwo poboru zawyżonego prądu przez silnik wspomagania. Niestety trzeba to wymontować, żeby ustalić dokładną przyczynę. 1 godzinę temu, megi2005 napisał: Auto prowadzi się dobrze nic nie stuka itd koła reagują na ruch kierownicą idealnie... Jest tylko czuć opóźnienie zadziałania wspomagania i to delikatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megi2005 Opublikowano 13 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 czyli mechanik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Mechanicy chcą tylko wymieniać. Poszukaj w necie. Może skasowanie luzu na jakiś czas uzdrowi tą sytuację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megi2005 Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Jest gdzieś na forum jakaś instrukcja jak za to się zabrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 YT jest film. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megi2005 Opublikowano 14 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Hmmm szukałem nie mogłem znaleźć ... Po polsku jest ? Jak byś mógł podesłać link ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi