gunsior Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Witam. Napewno pisze kolejny temat o immobilizerze, ale właśnie dziś padł mi kluczyk. Samochód na szczęście odpalił na zapasowym. I w związku z tym mam parę pytań. 1. Czy da się coś zrobić z zepsutym kluczykiem? Naprawić, zakodować itp. ..... Jak naciskam na przycisk zepsutego kluczyka to dioda świeci sie przez ok 4 sek. Wcześniej tylko migła. 2. Od pewnego czasu silnik (zawsze rano) palił i szedł nierówno - jakby na 2 cylindry i dymił na biało (nie spala wody z chłodnicy). Wystarczyło mu przejechanie 50 metrów i zgaszenie, a później już szedł normalnie. Czy to ma coś wspólnego z immobilizerem? Dziś podczas jazdy zgasł mi 2 razy, a po zaparkowaniu i postoju wszystko OK. Kolejna jazda i juz nie zamknąłem auta, ale silnik dawał sie uruchomić. Po ok. 10 min. immobilizer sie uaktywnil i nie odpalił dopiero na zapasowym kluczyku. Czy awaria kluczyka następuje niespodziewanie czy stopniowo? Dzięki za pomoc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lepper_pl Opublikowano 11 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 polecam ten temat: http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=337&highlight=immo co do tej pracy na dwóch cylindrach to coś mi się kiedyś obiło że jedna cewka w silniku to cewka odczytująca właśnie kod immo. może po prostu ona pada i daje taki to efekt. jak skorzystasz z opcji :) to coś znajdziesz na forum na ten temat a może ktoś ci to lepiej wytłumaczy niż ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gunsior Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Dzięki. Już raz wymieniałem cefkę. Zobacze jutro na rezerwowym kluczyku. A jak bedzie tak samo to spróbuje zamienić cefki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi