spurlos Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Dobry wieczór, orientuje się, któryś z forumowiczów czy zestaw napawczy od Megan 2 (http://allegro.pl/szyberdach-renault-megane-ii-2-zestaw-naprawczy-i7178535690.html) będzie pasował do Megane 3 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwilma Opublikowano 23 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2018 Mogę wiedzieć co się u Ciebie dzieje z szyberdachem, bo mój delikatnie "stuka", hałasuje czasem nawet na wydawałoby się równej drodze i zastanawiam się co by można było z tym zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spurlos Opublikowano 24 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Na ten monent udało mi się wyeliminować wszystkie problemy. Wymiana ślizgów pomogła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwilma Opublikowano 27 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Pasowały te z aukcji? Trudno je wymienić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spurlos Opublikowano 6 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2018 Pasowały choć musiałem lekko pokombinować, myślę, że te będą lepsze : https://allegro.pl/szyberdach-renault-megane-ii-2-zestaw-naprawczy-i7178535690.html Sama wymiana to 10 min, polecam zaopatrzyć się w jakiś suchy smar (ja użyłem K2-BIALY SMAR Z PTFE) i posmarować prowadnice idące wzdłuż tylnej części dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Jak wyciągnąć z prowadnicy te ślizgi? Przeszkadza boczna listwa maskująca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spurlos Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 1. Proponuje uchylić dach lub całkowicie zdemontować szybę. Nie zamykać ani nie przesuwać dachu jak któraś śruba nie jest przykręcona 2. Odkręcić śruby od ślizgów (tych w tylej części) 3. Przy uchylonym dachu popchnąć je w kierunku przodu samochodu przejdą po prowadnicy aż w końcu wyjdą. 4. Wyjąć, wyczyścić, wymienić gumki, założyć w odwrotnej kolejności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 5 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 Nie wysunę ich w ten sposób. Jest tam blokada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spurlos Opublikowano 5 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2019 W Megane III robiłem to 3 razy i za każdym razem tak samo. Tak jak opisałem wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 10 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2019 Wyszły. Jak ocenić ich zużycie? Teflony nie są popękane. Te lamelki powinny być jakiej wysokości. Jeszcze jedno wybrać oryginały czy zamienniki do scenica iii ? Są to zestawy z opisu do megane ii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koveras Opublikowano 17 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 Panowie ile tych ślizgów potrzeba do Megane III grandtour? W żadnej aukcji nie jest to napisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi