Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jaka końcówka wydechu?

Martwy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, jaki wydech końcowy do meganki? Nie interesuje mnie sport czy jakiś pseudo tuning chce poprawić brzmienie silnika więc http://allegro.pl/tlumik-sportowy-buzzer-sm-1x100-vw-renault-megane-i6984539174.html znalazłem coś takiego. Na yt patrzałem na przykładzie opla astry i brzmi to tak jak chce by brzmiało, o tak:

Przyjemne dla ucha ;)Trzeba będzie ciąć i spawać. Samych końcówek nie chce bo nie da to efektu to raz a dwa to fabryczna końcówka jest oklapnięta jak... Whatever. Wiadomo co. I trzeba by było znaleźć z jakimś śmiesznym mocowaniem by końcówka była prosta. Ale chętnie się dowiem co sądzicie o takowych wynalazkach.

12 godzin temu, onomatopeja napisał:

xxx

Twoja odpowiedź jest dla mnie tyle warta co ta fabryczka końcówka wydechu. Pytałem z ciekawości co sądzicie o tych wynalazkach śmiesznych. A głównie interesuje mnie jaki tłumik końcowy warto kupić by nie było słychać wsi z daleka.

lapka2.gif

REGULAMIN

5.13    Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01

Skoro pytasz co sądzimy, to w mojej ocenie estetyczna końcówka wydechu jest spoko. Jeśli komuś się to podoba to czemu nie ;)

Ale dlaczego przy okazji zakłada się jakieś sportowe tłumiki i kombinuje żeby auto ryczało, to kompletnie nie rozumiem. Mieszkam przy trasie przelotowej miasta i jeśli mam być szczery, to mój poziom irytacji "pierdzącymi" samochodami już dawno przekroczył jakikolwiek dopuszczalny poziom. W środku nocy przejedzie taki ryczący rajdowiec to serce staje, pomijając już gazowanie takimi samochodami do odciny na parkingu pobliskiego marketu bardzo późną porą, gdy ludzie chcieliby odpocząć. Bez urazy oczywiście, wyraziłem swoje zdanie ;)

Właśnie nie chciałbym osiągnąć takiego efektu jak piszesz @droopy dlatego wole spytać czy ktoś z forumowiczów majstrował coś przy wydechu końcowym, interesuje mnie inny dźwięk, może jakiś basowy jak z filmiku wyżej. 

Dnia 6.06.2018 o 16:45, Martwy napisał:

Twoja odpowiedź jest dla mnie tyle warta co ta fabryczka końcówka wydechu

No i widzisz, wyraziłem swoją opinię nt. powyższego pytania (co sądzicie o takich wynalazkach), nie jest zgodna z Twoimi oczekiwaniami i się pieklisz. Dlatego "co sądzicie" jest glupim pytaniem na forach. To jest Twój osobisty wybór czy chcesz żeby pierdziało czy nie więc rób jak uważasz i się ciesz (w końcu twoje auto).

Jakie pytanie zadałeś taką dostałeś odpowiedź,

Kiedyś jak mi w astrze końcowy przerdzewiał, to przy zejściu z obrotów takim rasowym basem pomrukiwał - pewnie ludzie myśleli, że mam jakie 1.6 abo nawet jeden łosiem pod maską a nie 1.4. Możesz machnąć tam dziurę młotkiem, a nuż się uda.